04 / 07 / 2024

inşaat izinleri 2019

inşaat izinleri 2019

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, İş Yapma Kolaylığı Reformları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. İnşaat izinlerinde, risk bazlı denetimler için imkan sağlayacak düzenlemenin çıkarıldığını bildirdi.

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

İnşaat izinlerinde yeni dönem!

Resmi gazetede yayınlanan karara göre; bazı inşaat izinleri prosedürlerine bağlı olan harçlar, bedel ve ücretler de yapı ruhsat başvuruların tek seferde ödenebilecek. 

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 600 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak hastanenin inşaatının yeni başladığı öğrenildi.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020'de yüzde 9.1 büyüdü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2020'yi 2019'a göre yüzde 9,1 büyüyerek kapattı. 

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Yeni AKM inşaatının yüzde 82'i tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM binasının inşaatının yüzde 82'i tamamlandı.

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2019!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri girebildi? İşte Anadolu 500 listesine giren en iyi inşaat şirketleri...

Bodrum'daki 150 yataklı hastane inşaatı yeniden başladı!

Bodrum'un en önemli sorunlarından biri sağlık tesislerinin yetersizliği olarak görülüyor. İlçede başlayan 150 yatak kapasiteli hastane inşaatı 2019'da durmuştu, şimdi ATR Yapı Proje tarafından yeniden başlatıldı. İnşaatın önümüzdeki yaza tamamlanması öngörülüyor. 

Tek-Art İnşaat'ın 2019 yılı zararı, geçmiş yıl zararlarına ilave edildi!

Tek-Art İnşaat'ın 2019 yılı zararının Sermaye Piyasası Mevzuatına göre, geçmiş yıl zararlarına ilave edilmesine ilişkin talebi 101 milyon 790 bin 81,484 TL tekabül eden kabul oyu ile oybirliğiyle kabul edilmesine karar verildi.

inşaat izinleri 2019 Haberi

inşaat izinleri 2019

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, İş Yapma Kolaylığı Reformları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Aksu, inşaat izinlerinde, yapı denetim mevzuatında risk bazlı denetimlere imkan verecek düzenlemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen ay çıkarıldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aksu,'Ayrıca yapı kullanma izin belgesi verildikten sonra yapılması gereken cins tahsisi değişikliklerine ilişkin talepler, belediyelerimizce otomatik olarak Tapu Müdürlüklerine iletilmektedir. Böylece vatandaşlarımızın inşaat izinleriyle ilgili tüm bu işlem ve belgeler için ayrı ayrı başvuruda bulunmasına gerek kalmamıştır. Elektrik Temini başlığında, Dünya Bankası'nın yüksek tutarda hesapladığı elektrik bağlantı hattı maliyetinin alçak gerilim hatları baz alınarak gerçek değerleriyle yeniden hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ankete katılanların mevcut durumumuzu yansıtacak şekilde cevap vermesi önem arz ediyor.' dedi.

Tapu Kaydı alanında ise tapu işlemlerinin Web-Tapu...