01 / 05 / 2024

inşaat izni almak

inşaat izni almak

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir yapı inşaatına başlanılabilmesi için belediyeden inşaat izni alınması gerekiyor. İnşaat izni, gerekli belgeler ile birlikte bağlı olunan belediyeye müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat izni almak için gerekli belgeler...

İnşaat izni nereden alınır?

İmar Kanunu esaslarına göre ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nereden alınır? Nasıl alınır?

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

İnşaat maliyetlerindeki akıl almaz artış ev almak isteyenlerin hayallerini yıktı! İnşaat maliyet endeksi 11 Mayıs 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına yönelik İnşaat maliyet endeksi rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilerin akıl almaz şekilde attığını gören vatandaşların ev alma hayalleri yıkıldı. Peki 2022 İnşaat maliyetleri ne oldu? 2022 inşaat birim maliyetleri kaç arttı?

İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ukrayna’da inşaat izni başvuruları 24 saat içinde yanıtlanıyor!

Ukrayna'da binlerce inşaat için hazır olma beyanı, çalışmanın başlangıcına dair mesajlar ve uygulanması için izinler yayınlandı.

İstanbul Yeşilyurt'ta kaçak inşaat gerginliği!

İstanbul Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilyurt sahilinde imar izni olmadan yapılan inşaat çevre halkını rahatsız etti. Konuyu İBB ve Bakırköy Belediye'ye bildiklerini söyleyen bölge sakinleri henüz bir dönüş alamadıklarını dile getirdi. 

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Batı Şeria C bölgesinde Filistinlilere inşaat izni verilmeyecek!

Netanyahu, "Batı Şeria’nın yüzde 30'unu ilhak edeceğiz. Ayrıca 4 yıl boyunca hem İsraillilere hem de Filistinlilere C bölgesinin geri kalan yüzde 50'sinde inşaat  izni vermeyeceğiz" dedi...

Malezya'da inşaat sektörüne çalışma izni verildi!

Malezya hükümeti, Kovid-19 sebebiyle 18 Mart tarihinde ilan edilen ve dün ikinci kez uzatılan kısmi sokağa çıkma yasağı kapsamında otomotiv, makina ve ekipman, inşaat, elektronik, kuru temizleme ve kuaförlük gibi sektörlere çalışma izni vererek yasağı gevşetti.

inşaat izni almak Haberi

inşaat izni almak

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. İzin alınmadan yapılan inşaatlar kaçak olarak nitelendiriliyor ve hakkında yıkım kararı da alınabiliyor.


Yapı iznini alan talep sahibi inşaata 2 yıl içinde başlaması gerekiyor. 2 yıl içinde inşaata başlamazsa veya 2 yıl içinde inşaata başlamasına rağmen 5 yıl içinde inşaat, ruhsatına uygun olarak bitirilmezse ruhsat hükümsüz oluyor.


İnşaat ruhsatı, belediyeden gerekli belgelerin teslim edilmesi halinde alınabiliyor. Peki, inşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir?


İnşaat izni almak için gerekli belgeler..

İnşaat izni başvurularında belediyelerce talep edilen gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor.


Gerekli belgeler:

Ruhsat başvuru dilekçesi.

Tapu.

İmar durumu (Belediyeden alınacak).

Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).

Mimari proje (Oda onaylı).

Mimarlar Odası'ndan sicil belgesi.

Betonerme statik proje (Oda onaylı).

İnşaat Mühendisi Oda sicil belgesi.

Elektrik tesisatı projesi...