17 / 05 / 2024

İnşaat kot farkı nedir

İnşaat kot farkı nedir

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki inşaatta kot farkı nedir?

İnşaat sektöründe fiyat farkı krizi! Müteahhitler zararına mı üretim yapıyor? 

Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası Başkanı Servet Arslan, fiyatı farkı sisteminin çöktüğü iddiasını gündeme getirerek, acilen sürdürülebilir bir sisteme geçilmesi talebinde bulundu. 

İnşaat sektöründen fiyat farkında düzenleme talebi!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından sonra müteahhitler harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği, son zamanlarda inşaat sektöründe meydana gelen yükselişlere ilişkin ilave fiyat farkının düzenlenmesini ve koşulsuz tasfiye istedi.

Fark Mimari Proje İnşaat Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Fark Mimari Proje İnşaat Organizasyon Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Kaya Erer ve Yakup Hakan Sekmen tarafından kuruldu.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İnşaat tedarikçisi kur farkını istiyor!

İnşaat malzemesini aylar öncesinden parasını verip satın alan bazı müteahhitler son günlerde tedarikçilerle sorun yaşıyor.

İzka İnşaat'ın yeni projesi: Park Yaşam Santorini!

İzmir'de yaptığı yatırımlar ile adından söz ettiren İzka İnşaat son projesi Park Yaşam Santorini ile de fark yaratmak istiyor. 

Fark 34 İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fark 34 İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Hatice Kılıç tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

MKL İnşaat'tan 120 ay 0,89 vade farkı kampanyası!

MKL İnşaat Said-i Nursi projesinde yaşam başladı. Satışı devam eden proje için 120 ay 0.89 vade farkı kampanyası uygulanıyor.

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Ercan Çavdar İnşaat Gaziantep'te konut ihtiyacını azaltıyor!

Gaziantep'in farklı bölgelerinde birçok konut projesine imza atan Ercan Çavdar İnşaat, üstün kalitede konutlar ile fark yaratıp binalara ve bulunduğu semte değer katıyor.

İnşaat sektöründe net-brüt farkını yüzde 25'i geçmemeli!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli,Türk inşaat sektöründe son 10 yılın en büyük ayıbının net-brüt farkı olduğunu söylüyor. Keçeli, bu farkı abartıp yüzde 50'lere kadar ulaştıran şirketler olduğunu ifade ediyor.

Hilti, inşaat sektörüne yönelik ürünleriyle fark yaratıyor!

İnşaat sektörüne yönelik geliştirdiği ürünlerle fark yaratan Hilti'nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucular ve sabitleme sistemleri ürünleriyle 4. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

İnşaat sektöründe Hilti inovasyonu farkı!

İnşaat sektörüne yönelik geliştirdiği ürünlerle fark yaratan Hilti’nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucular ve sabitleme sistemleri ürünleriyle 4. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi’ne katıldı.

İnşaat kot farkı nedir Haberi

İnşaat kot farkı nedir

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna (Ham yollarda, hazırlanan ve onaylanan yol profiline göre, bitmiş yolun kaplama üst kotudur. ) göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan  bina kenarı hizasındaki tretuvar  seviyesinden (bordür tası üst seviyesinden) kot verilir.  Tretuvar seviyesi, yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.


Köse başı parsellerde ve iki yola yüzü olan ara parsellerde,


A. Parselin yüz aldığı iki sokağa imar nizamına göre verilen yükseklikler farklı ise; parselde daha fazla yüksekligin verildigi sokağın şartlarına göre,

B. Parselin yüz aldığı iki sokağa aynı yükseklik veriliyor ise daha yüksek kottaki sokağın şartlarına göre; 

C. Blok başına rastlayan köşe başı parsellere blogun diger parsellerinin bulunduğu şartlara göre kot veriliyor.

Köse başı parsellerde ve iki yola yüzü olan ara parsellerde, yapılara göre kot değişiyor....