24 / 07 / 2024

İnşaat kredileri verileri

İnşaat kredileri verileri

Geçen yıl inşaat sektöründe kullanılan kredi miktarında 2012 yılına göre en fazla artış yüzde 327 ile Siirt'te yaşandı. İnşaat sektöründeki kredilerin yüzde 72,2'si İstanbul ve Ankara'da kullanıldı...

İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçti!

İnşaat maliyet endeksi verileri bugün açıklandı. İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70 artış sosyal medyanın gündemine düştü. 

İnşaat maliyet endeksinde büyük artış! İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi 2022 Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre nisan ayından inşaat endeksi mart ayına göre yüzde 6,12 arttı. İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi rakamları...

Rusya'da inşaat malzemelerinin fiyatları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

Bireysel kredilerin yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu!

Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler yüzde 45 artarak 849 milyar lira oldu. Bireysel kredilerin yüzde 46'sını ihtiyaç kredileri, yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu.

Pandemi döneminin kredi olanakları inşaat sektörünü rahatlattı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. İnşaat sektörü bu geri dönüşten olumlu etkilendi ve haziran ayı verileri itibarıyla hızlı bir toparlanma yaşadı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Enka İnşaat'ın Borsa İstanbul'daki değeri 24.8 milyar TL!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi verileri açıklandı. Borsa İstanbul'da işlem gören Enka İnşaat'ın piyasa değeri 24 milyar 840 milyon TL olarak açıklandı.

Temmuz'da bireysel kredilerin yüzde 37.4'ünü konut kredileri oluşturdu!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi Aylık Bülteninin temmuz sayısı yayımlandı.Temmuz ayı itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 37,4'ünü konut kredileri oluşturdu.

2016 Haziran ayında bireysel kredilerin yüzde 36'sını konut kredileri oluşturdu!

Türkiye'de bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullanılan krediler 2016 yılı haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yükseldi. Haziran ayı itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 37,4’ünü ihtiyaç kredileri, yüzde 36,9’unu ise konut kredileri oluşturdu.

2015'te bireysel kredilerin yüzde 36'sını konut kredileri oluşturdu!

Geçen yıl sonu itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 38'ini ihtiyaç kredileri, yüzde 36'sını konut kredileri, yüzde 19’unu kredi kartları ve yüzde 7’sini taşıt kredileri oluşturdu.

İnşaat sektöründe önümüzdeki 3 ay durağan geçecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Türkiye’nin ilk İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi’ni yayınlamaya başladı. İnşaat Malzemesi Sanayi Endeksi Ocak 2015 verileri, önümüzdeki 3 ayda işlerin durağan olacağı sinyalini verdi.

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Erdoğan Bayraktar: Dönüşüm kredileri için protokol yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: " Kentsel dönüşüm kredileri için ilk etapta İş Bankası ve Halkbank ile mutabık kaldık. Önümüzdeki günlerde resmi bir protokol yapacağız'' şeklinde konuştu...

İnşaat kredileri verileri Haberi

İnşaat kredileri verileri

AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2013 yılında inşaat sektöründe kullanılan krediler, bir önceki yıla göre yüzde 48 oranında artarak 46 milyar 710 milyon liradan 69 milyar 119 milyon liraya yükseldi.


Geçen yıl inşaat sektöründe kullanılan kredilerdeki en fazla artış 2012 yılına göre yüzde 327 ile Siirt'te yaşandı. 2012 yılında 34 milyon 916 bin lira olan kredi miktarı geçen yıl 148 milyon 937 bin liraya çıktı. Bu ili, yüzde 326'lık artışla Kırklareli, yüzde 144'lük yükselişle Mardin ve yüzde 124'lük artışla Bilecik izledi.


Geçen yıl inşaat sektöründe kullanılan krediler miktarı bir önceki yıla göre sadece 6 ilde geriledi. Kredi miktarında en fazla düşüş yüzde 32 ile Erzurum'da yaşanırken, bu ili yüzde 24 ile Uşak, yüzde 18...