23 / 07 / 2024

İnşaat kredilerindeki artış

İnşaat kredilerindeki artış

Geçen yıl inşaat sektöründe kullanılan kredilerdeki en fazla artış 2012 yılına göre yüzde 327 ile Siirt'te yaşandı. 2012 yılında 34 milyon 916 bin lira olan kredi miktarı geçen yıl 148 milyon 937 bin liraya çıktı.

Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İnşaat  maliyetlerindeki artış devam ederken konut satışları düşmeye devam ediyor. Prof. Dr. Cemal Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını söyledi.  Peki bu makas konut fiyatlarına yansırsa ne olur? Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı!

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile inşaat yapmakta zorlanan müteahhitlerin sayısı da her geçen gün artıyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı. 

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek? 

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan,'Kiralara yüzde 25 zam sınırı bitince artış oranını ev sahipleri mi belirleyecek?' sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas açılıyor

İnşaat maliyetlerindeki artış devam ederken, konut satışlarıyla birlikte fiyatlarda da düşüş gözleniyor. Finans yatırım uzmanı Songür Ulus, yıl sonunda maliyetlerin geleceği rakamı vererek, konut fiyatları yukarı çıkar ön görüsünde bulundu.

Müteahhitlerin yarım bıraktığı konutlara çözüm: Bina tamamlama sigortasında denetim şartı!

İnşaat maliyetlerindeki artış karşısında bazı müteahhitler projeleri tamamlamakta zorluk çekerken bazıları işi bırakıyor. Bunun önüne geçilebilmesi için Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat'tan çözüm önerisi geldi.

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Cennet Koyu’ndaki kapasite artışına onay çıktı! 

İş insanı Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat'ın Muğla Bodrum’daki Cennet Koyu’nda yapım çalışmalarına başladığı otelin kapasite artışı onaylandı. İşte detaylar...

İnşaat maliyet artışı konut fiyat artışını geçti!

İnşaat maliyet endeksi verileri bugün açıklandı. İnşaat maliyetlerindeki yüzde 70 artış sosyal medyanın gündemine düştü. 

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

İnşaat sektöründe şaşırtan gelişme: Fiyatlar bu kez yükselmedi düştü!

İnşaat maliyetlerindeki artış sık sık gündeme gelirken şaşırtan bir gelişme yaşandı. 360 TL olan seramik fiyatı 260 TL'ye indi. Yaşanan durumu resmi X hesabından paylaşan yazar Barış Soydan, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle büyük düşüş olduğunu belirtti.

İnşaat kredilerindeki artış Haberi

İnşaat kredilerindeki artış


Geçen yıl inşaat sektöründe kullanılan kredilerdeki en fazla artış 2012 yılına göre yüzde 327 ile Siirt'te yaşandı. 2012 yılında 34 milyon 916 bin lira olan kredi miktarı geçen yıl 148 milyon 937 bin liraya çıktı. Bu ili, yüzde 326'lık artışla Kırklareli, yüzde 144'lük yükselişle Mardin ve yüzde 124'lük artışla Bilecik izledi. Geçen yıl inşaat sektöründe kullanılan krediler miktarı bir önceki yıla göre sadece 6 ilde geriledi. 


En az kredi çeken il Erzurum Kredi miktarında en fazla düşüş yüzde 32 ile Erzurum'da yaşanırken, bu ili yüzde 24 ile Uşak, yüzde 18 ile Gümüşhane, yüzde 10 ile Giresun, yüzde 8 ile Yozgat ve yüzde 3 ile Muş takip etti. 2013 yılında inşaat sektöründeki kredilerin yaklaşık dörtte üçü İstanbul ve Ankara'da kullanılırken, iki...