04 / 05 / 2024

İnşaat malzemeleri ithalatı

İnşaat malzemeleri ithalatı

2013 yılından beri her ay düzenli olarak açıklanan ‘İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi' sonuçları açıklandı.

İnşaat malzemeleri ithalatına yüzde 25 ek vergi!

Bakanlar Kurulu, inşaat malzemelerinden, hırdavata, manikür-pedikür malzemeleri ve törpülerden, küçük mutfak aletleri ve kırtasiyeye kadar birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi getirdi. İsrail, ek vergiden muaf tutulan ülkeler arasında yer aldı

Premegiare Global İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu! 

Premegiare Global İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Nasray Mohammed Nasray tarafından kuruldu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Yılmaz tarafından kuruldu.

Jingzhi İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jingzhi İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Esenurt'ta 3 milyon TL sermaye bedeli ile Lıu, Xıaobao tarafından kuruldu.

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aleksandr Igranov tarafından kuruldu.

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Razman Dzhabraılov tarafından kuruldu.

Hazka İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Hazka İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 250 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Şimşek tarafından kuruldu.

Meta Commerce İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Meta Commerce İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Hamıd Ebadı ve Mohammad V.M. Gharehlar ortaklığında kuruldu.

İmc Gıda İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmc Gıda İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çağlar Özer, İrfan Uluman ve Mithat Erat ortaklığında kuruldu.

Mayfair İnşaat Malzemeleri Mimarlık Mühendislik İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Mayfair İnşaat Malzemeleri Mimarlık Mühendislik İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Rocco MArıa Beretta tarafından kuruldu.

Trf İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Trf İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Zeytinburnu'nda Ebubekir Dalda tarafından kuruldu.

Xpresside İnşaat Malzemeleri Tekstil Dekorasyon Gıda İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Xpresside İnşaat Malzemeleri Tekstil Dekorasyon Gıda İthalat İhracat Limited Şirketi Sarıyer’de Meral Yakupoğlu  tarafından kuruldu.

Batı City Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı City Gayrimenkul Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de Rihab Ayed, A.S.A.A.S., Mohsin Amahrouch ve Fauzia ortaklığında kuruldu.

İnşaat malzemeleri ithalatı Haberi

İnşaat malzemeleri ithalatı

İnşaat sektöründe 2018 yılının son çeyreğinde yaşanan küçülme ile birlikte inşaat malzemeleri ithalatındaki düşüş devam ediyor. Döviz kurlarındaki göreceli sakinleşmeye ve gerilemeye rağmen ithalat talebi Aralık ayında da düşmeye başladı. Aralık ayında 529 milyon dolar olan inşaat malzemeleri ithalatı, 60 ayın en düşük seviyesi olarak açıklandı. 

İthalat Aralık ayında 183 bin ton olurken, miktar olarak da 2013 yılından bu yana en düşük aylık ithalat rakamı oldu. İthalat birim fiyatları ise kilogram başına 2,89 dolara ulaşarak, 2017 yılı Aralık ayı ithal birim fiyatının yüzde 35,7 üzerinde gerçekleşti. Sadece zorunlu ve yüksek katma değerli ürünlerin ithalatının yapılması ile birim fiyatlar artış kaydetti.

İnşaat malzemeleri ihracatında rekabet fiyatları azaldı

İnşaat malzemeleri sanayisinin ihracatı, Buna göre Aralık ayında, 2018’in en yüksek dördüncü aylık ihracatı gerçekleşti. İhracat...