18 / 07 / 2024

İnşaat mevzuatı sadeleştirildi

İnşaat mevzuatı sadeleştirildi

Maliye Bakanı Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Efe Eren Geri Dönüşüm İnşaat Otomotiv Gıda Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Efe Eren Geri Dönüşüm İnşaat Otomotiv Gıda Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Efe Eren Geri Dönüşüm İnşaat Otomotiv Gıda Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı. 

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkez nakli yapıldı! 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi.  Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkezi Esenyurt'ta yapıldı. 

Berlinlaku İnşaat Enerji Otomotiv Emlak Turizm Kuyumculuk İnşaat'ın merkez nakli yapıldı!

Berlinlaku İnşaat Enerji Otomotiv Emlak Turizm Kuyumculuk İnşaat Malzemeleri İth.İhr.San.Ve Tic.A.Ş.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Berlinlaku İnşaat Enerji Otomotiv Emlak Turizm Kuyumculuk İnşaat Malzemeleri İth.İhr.San.Ve Tic.A.Ş.'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Kbc Kemal Bulut Construction İnşaat Malzemeleri Kır.Elekt.Emlak’ın merkez nakli yapıldı!

Kbc Kemal Bulut Construction İnşaat Malzemeleri Kır.Elekt.Emlak’ın merkez nakli gerçekleştirildi. Kbc Kemal Bulut Construction İnşaat Malzemeleri Kır.Elekt.Emlak’ın merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Özgün Ege Yapı Mimarlık Proje İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Özgün Ege Yapı Mimarlık Proje İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Özgün Ege Yapı Mimarlık Proje İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bahçelievler'de yapıldı.

Al Imen İnşaat Gıda Temizlik Kuyumculuk Emlak Nakliyat'ın merkez nakli yapıldı!

Al Imen İnşaat Gıda Temizlik Kuyumculuk Emlak Nakliyat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Al Imen İnşaat Gıda Temizlik Kuyumculuk Emlak Nakliyat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

İnşaat ve konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

İnşaat ve Konut Konferansı'nın dokuzuncusu gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen isimleri inşaat ve konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Servet Acar İnşaat Nakliye Tarım Hayvancılık Temizlik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'ın merkez nakli yapıldı!

Servet Acar İnşaat Nakliye Tarım Hayvancılık Temizlik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Servet Acar İnşaat Nakliye Tarım Hayvancılık Temizlik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

İnşaat mevzuatı sadeleştirildi Haberi

İnşaat mevzuatı sadeleştirildi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 


Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatların her alanda sadeleştirileceğini belirtti. 


Şimşek, söz konusu çalışma hakkında şöyle dedi: "Kendi arsası üzerine ticari faaliyet için inşaat yapanlar, kendi arsası üzerine kooperatif inşaatı yapanlar, kendi arsasına kendisi için inşaat yapanlar, başkasının arsasına kat karşılığı inşaat yapanlar, başkasının arsası üzerine hasılat paylaşımı ile inşaat yapanlar. Ayrı ayrı bu işlemler için nasıl bir vergi mevzuatı uygulanacağı artık daha net bir şekilde belirlenmiş olacak." Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bürokratlarım mayısta bir...