28 / 04 / 2024

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, '' Müteahhitlik Hizmet Kanununun bir an önce inşaat sektör temsilcileri ile birlikte çıkartılması acilen gerekmektedir'' dedi. 

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası bir an önce çıkmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat sektörüne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Tahir Tellioğlu'nun açıklamaları...

İnşaat sektöründe 13 milyon kişinin mesleki yeterlilik belgesi var!

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Sektörde mesleki yeterlilik belgesi alması gereken 1 milyon kişi var ama şu ana kadar belgelendirilen kişi sayısı 12-13 bin" şeklinde ifadelerde bulundu.

Tuğrul Türkeş, İMKON Genel Merkezi'ni ziyaret etti!

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Tuğrul Türkeş, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

İnşaat sektörü yeni düzenlemeyle umutlandı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti. İşte Tellioğlu'nun açıklamaları...

Müteahhitlerden mania hattı tepkisi!

İMKON Başkanı Tellioğlu mania hattına takılan binalar için, “Yan yana olan 15 katlı binanın üstünden geçip, 7-8 katlı binaya nasıl takılıyor anlamak mümkün değil" dedi

Tahir Tellioğlu: Kurdaki yükseliş inşaatı vuruyor!

Kurlarda yaşanan yükseliş, ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor. TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, “İnşaatlarda maliyet 115 liraya çıktı. Konut talebi düşüyor” dedi.

Tahir Tellioğlu: Türkiye'nin yeniden inşası için çalışacağız!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonunda TOBB Yönetiminin ev sahipliğinde, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a bağlı federasyon , birlikler ve Antalya İnşaat Müteahhitleri derneğinin katılımı ile yapıldı.

İMKON Ankara'da toplantı yaptı!

Türkiye genelinde inşaat ve yapı sektöründe 50'ye yakin dernek ve birliğin katılımı ile oluşan, yaklaşık 90 bin müteahhidi temsil eden konfederasyonun genel kurulu, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İMKON oda olmaya hazırlanıyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu 2. Genel Kurulunda güven tazeleyen Başkan Tahir Tellioğlu, oda olma yönünde kararlı adımlarla ilerlediklerini söyledi..

Tahir Tellioğlu: Sektör şu anda can çekişiyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun (İMKON) 2. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçilen Tahir Tellioğlu, "Önüne gelenin müteahhit olmasından dolayı sektörde müthiş üretim fazlalığı var" ifadesini kullandı.

Tahir Tellioğlu: Gayrimenkul Değer Belirleme Kurumu kurulsun!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve değerini, sorumluluk alarak belirleyecek, bir kuruma ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na imar bonusu!

İMKON Başkanı Tahir Telli, imar planları üzerinde yapılacak değişiklikler sonucu artan değerin yüzde 40'nın kamuya aktarılmasını kapsayan imar rantı gelirinin, kentsel dönüşüme büyük fayda sağlayacağını söyledi...

Tahir Tellioğlu: İmar rantı dönüşümü şaha kaldırır!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İmkon) Başkanı Tahir Tellioğlu, imar rantı gelirinin kentsel dönüşüme büyük fayda katacağını söyledi. Tellioğlu " Gelir kentsel dönüşümü şaha kaldırır " dedi.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarsa büyük bir atılım yapılacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın yıl sonuna kadar çıkması durumunda inşaat ve müteahhitlik sektörünün, 2015'te Türkiye'de ve dünyada büyük bir atılım yapacağını belirtti.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Bursa'da inşaat sektörünün gücüne güç katacak güç birliği!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetimini ziyaret ederek önemli bilgiler aldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konut fiyatlarındaki artış neden durdurulamıyor?

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Keleş, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarına değinen Keleş, uygun fiyatlı konuta erişiminin imkânsız hale gelmesini tartıştıklarını belirtti...

İMKON'dan fahiş fiyatlar düşürülsün talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafınca yapılan "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı"nın sonuç bildirgesinde, stokçuluğa ve fırsatçılığa dayalı fahiş rakam artışlarının normal seviyeye dönmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Müteahhitlerden fiyat farkı güncellemesi talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanı'ndan orta ve büyük rakamlı projeleri durdurmalarını ve sözleşmeleri 'güncel' enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmalarını istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Haberi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu

3. Olağan Genel Kurulu Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, '' Müteahhitlik Hizmet Kanununun bir an önce inşaat sektör temsilcileri ile birlikte çıkartılması acilen gerekmektedir'' dedi. 


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) olarak 3. Olağan Genel Kurulu Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. ​Genel Kurulumuz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna ve MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal'ın da katılımıyla yapıldı. 

İMKON 3. OLAĞAN GENEL KURUL, GENEL BAŞKAN KONUŞMA METNİNİN ÖZETİ

Değerli protokol, ülkemizin dört bir yanından gelen müteahhitlik sektörünün değerli delegasyonu, kıymetli meslektaşlarım, değerli basın mensupları, Konfederasyonumuzun 3. Olağan Genel Kurulu’na bizleri yalnız bırakmayarak geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz.
    

Öncelikle inşaat sektörünün...