15 / 05 / 2024

inşaat ne zaman bitmiş sayılır

inşaat ne zaman bitmiş sayılır

İnşaat çalışmalarına son verilen bir yapıda resmi olarak inşaat ne zaman bitmiş sayılır? Resmen inşaat bitme günü, ne zamandır? İşte 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yer alan esaslar bu haberde...

2023 Ağustos ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman? 2023 Aile Destek ödemesi ne kadar, zamlı mı ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, Aile Destek Programı bir yıl daha sürecek. Ağustos ayı için ödemelerin ne zaman yapılacağına dair son dakika açıklaması, Bakan Göktaş'ın Twitter hesabından geldi. 

Kayseri Şeker halka arz sonuçları belli oldu! Kayseri Şeker borsa işlem tarihi ne zaman?

Kayseri Şeker halka arz sonuçları belli olmasının ardından ilgili vatandaşlar Kayseri Şeker’in borsaya ne zaman gireceği konusunu merak etmeye başladı. Kayseri Şeker'in yatırımcıları halka arz sonuçları ve borsa işlem tarihini sorgulamaya başladı.

Eriğin fiyatı cep yakıyor! Eriğin fiyatı ne zaman ucuzlayacak?

Bahar ayları ile özdeşleşen can erik tezgahlara öyle bir ücretle geldi ki, gören duyan inanmakta zorlandı. İlk çıktığı günlerde 1000 TL'ye çıkan ücretiyle adeta gram altınla yarışır halde olan erik, şimdilerde 250-300 TL'lik bir ücretle pazar ve marketlerde satışa sunuluyor. Peki eriğin fiyatı ne za

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde son durum ne? İstanbul'un göbeğine 1.000'den fazla yeni konut geliyor!

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde son durum ne? KİPTAŞ Karanfilköy projesinin inşaatı ne zaman başlayacak? İşte 1.000'den fazla yeni konutun yer alacağı KİPTAŞ Karanfilköy projesi detayları...

Nüve inşaat ne demek?

TOKİ arsa başvurusu şartları arasında "Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması" ifadesinin yer almasıyla nüve inşaat ne demek? sorusu da sıkça aratılır oldu. Peki Nüve inşaat ne demek?

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Bitcoin'in düşüşü ne zaman son bulacak? Kripto para piyasası altüst oldu!

Yatırımcılar "Bitcoin ne zaman yükselecek, Bitcoin daha fazla değer kaybedecek mi?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar...

Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki devlet hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın kaba inşaatı yıl sonunda tamamlanacak!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutların kuraları Haziran'da çekilmişti. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne? Kaba inşaat ne zaman bitecek?

İzmir'de yıkılan apartmanların müteahhitleri: İnşaatı o zamanın şartlarına göre yaptık!

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremde 114 kişinin ölümüne neden olan binaların müteahhitlerinin de aralarında odluğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Müteahhitlerin savcılıkta verdikleri ifadede, "Biz o zamanın şartlarına göre inşaat yaptık" dedi.

Aksaray-Çakmak demiryolu projesinin inşası ne zaman başlanacak?

Aksaray-Çakmak arası demiryolu projesinin inşasının ne zaman başlayacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Seyitgazi’deki hastanenin inşaatı ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Eskişehir Seyitgazi'de yapılacağı duyurulan hastanenin inşaatı için henüz bir adım atılmadı. İlçe sakinleri hastane için çalışmaların başlayacağı günü bekliyor.

Marmaris İçmeler'de okul inşaatı tartışması!

Marmaris İçmeler'de 1987'de İnayet Coşkun Kodak ile 1993 yılında Kamil Acarer’in yaptırdığı 1000 öğrencinin okuduğu 2 okul depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştı. Peki yeni okulların inşaatı ne zaman başlayacak?

inşaat ne zaman bitmiş sayılır Haberi

inşaat ne zaman bitmiş sayılır

İnşaat ne zaman bitmiş sayılır?

İnşaat çalışmalarına son verilen, bir yapı resmen bitmiş olarak kabul edilmiyor. İnşa edilen bu yapının tasdikli mimari projesine uygun olarak yapılması gerekiyor.


Mimari projesine uygun olarak yapılmayan yapılara yapı kullanma izni verilmemesi nedeni ile yapı da resmi olarak bitmiş sayılmıyor. İnşaatın bitme gününe ilişkin esaslar İmar Kanununda 31. maddede şu şekilde açıklanıyor.


Kullanma izni alınmamış yapılar: 

Madde 31 – İnşaatın bitme günü, kullanma izninin verildiği tarihtir. Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılmazlar. 


Ancak, kullanma izni alan bağımsız bölümler bu hizmetlerden istifade ettirilir. 



Yapı kullanma izni..

Yapı kullanma izni, belediyelerin imar birimleri tarafından veriliyor. Yapılan incelemeler sonucunda yapının mimari projesine uygun olarak inşa edildiği tespit edilen yapılara yapı kullanma izni veriliyor.


Yapı...