17 / 05 / 2024

İnşaat piyasasında neler oluyor

İnşaat piyasasında neler oluyor

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi bu yılın 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,1, inşaat üretim endeksi de yüzde 1,1 arttı.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Altın piyasasında artış! Altının kilogram fiyatı 1 milyon 978 bin liraya kadar çıktı...

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 1 milyon 978 bin liraya kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Emtia piyasasında sert dalgalanmalar!

Emtia piyasası, sert dalgalanmaların meydana geldiği bir haftayı geride bıraktı. Merkez bankalarının açıkladığı faiz kararları ile belli olan makro ekonomik verilerinden sonra emtia piyasasında karışık bir seyir izlendi. İşte detaylar...

Emtia piyasasında artış tam gaz! Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç... Hepsi değerlendi!  

Emtia piyasasında artışlar geçtiğimiz hafta da tüm hızıyla sürdü. Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinçte değer kazançları tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

İnşaat demir fiyatlarına okkalı bir indirim geldi! Fiyatlar düştü! 1 ton demir fiyatı 2023 ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta inşaat piyasasında yaşanan artışlardan yakınan müteahhitlere bugün sevindirici haber geldi. İnşaat demir fiyatlarına okkalı bir indirim geldi! Fiyatlar düştü! 1 ton demir fiyatı 2023 ne kadar oldu?

Emtia piyasasında sert düşüşler hakim: Altın, gümüş, petrol, buğday, mısır fiyatlarında son dakika!

Emtia piyasasındaki son durum sıklıkla araştırılıyor. Peki emtia piyasasında geçtiğimiz hafta neler oldu? Altın, gümüş, petrol, buğday, mısır fiyatlarında son dakika!

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

Bayram ve seçim öncesi otomobil piyasasında büyük hareketlilik! Satışlar roket gibi fırladı!

Yaz dönemi ve bayram öncesi araba piyasasında hareketli günler yaşanırken, sıfır otomobil bulamayan vatandaşlar ikinci ellere yönelirken, ikinci el otomobil satışları yüzde 15 yükseldi. Fiyatların devamlı yükseldiğini ifade eden uzmanlar, bayramın ve seçimin bunda etkili olduğunu belirtti.

Kripto para piyasasında yeni gelişme: Bir banka daha Bitcoin alım satım hizmeti sunacak

Kripto para piyasasında yeni bir gelişme yaşandı. Piyasadaki belirsizlik sürerken geleceğe dair adımlar da bir geliyor. Bir banka daha Bitcoin alım satım hizmeti sunacağını duyurdu. İşte detaylar…

İnşaat piyasasında neler oluyor Haberi

İnşaat piyasasında neler oluyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının 1. çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. 


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014 yılı 1. 

çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,1 artış kaydetti. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32 arttı. 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,1 arttı. 


Ankara 24...