04 / 05 / 2024

İnşaat Platformunun ilk toplantısı ne zaman

İnşaat Platformunun ilk toplantısı ne zaman

Sektörün canlı hafızaları arasında gösterilen Mahmut Kılınç inşaat ile ilgili bilgiler veriyor… İnşaat Platformu,ilk toplantısında inşaat sektörünü masaya yatırdı.

İnşaat Platformu'nun toplantısında sektörün sorunları tartışıldı!

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ve inşaat sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren ANBA Yayın Grubu işbirliği ile oluşturulan platformun ilk toplantısı, Biz Cevahir Hotel İstanbul'da gerçekleştirildi.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Kentsel dönüşüm projelerine verdiği önem ile dikkatleri çeken FKG İnşaat, Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabını teslim etmek için geri sayımı başlattı. Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Sınıfında ilk olan PEUGEOT Partner Van ile ayrıcalıklı bir deneyime hazır mısınız? 5 Eylül 2022 fiyat listesi…

PEUGEOT Partner Van, sınıfında ilk olan ayrıcalıklı ve üst düzeyde ergonomi sunan PEUGEOT i-Cockpit ile yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor ve tasarımıyla tüm bakışları üzerine çekiyor. İşte, Partner Van’ın 5 Eylül 2022 fiyat listesi..

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

YDA İnşaat'ın 2021'in ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

YDA İnşaat 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 dönemine ait konsolide sınırlı rapora göre; şirketin hasılatı inşaat-taahhüt alanında 1 milyar 582 milyon 599 bin 861 TL oldu. 

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.

İnşaat sektöründe istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,5 geriledi!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artış kaydetti. İnşaat sektöründe ise istihdam yüzde 9,5 geriledi...

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

2018'de 130 bin 380 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik'in İstanbul Avrupa yakasının Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'na göre 2018 yılında 130 bin 380 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı.

Burdur'da 6 bin 83 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi Raporu yayınlandı. Rapora göre, Burdur'da 6 bin 83 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı.

İnşaat Platformunun ilk toplantısı ne zaman Haberi

İnşaat Platformunun ilk toplantısı ne zaman

Sektörün canlı hafızaları arasında gösterilen Mahmut Kılınç inşaat ile ilgili bilgiler veriyor…


Sadece ülkemizde yapımı veya proje çalışmaları devam eden 100 mega inşaat projesinin toplam büyüklüğü yaklaşık 294.9 milyar dolar.


Mega projeler açısından Avrupa’da lideriz. Dünyada ise ikinci sırada yer alıyoruz.


Peki, verilen bu büyüklük inşaat sektörünün kapsama alanı ile doğru orantılı mı?


Sektörün en tepesindeki isimlerin ifadesi ile inşaat sektörüne gelen vuruyor, giden vuruyor… Hem bu kadar güçlü olacaksın hem de bu gücünün etkin hale getiremeyeceksin…


Ankara’da İstanbul’da sektörün sorunlarının çözümü için kimse adım atmayacak. Sektör de bu duruma seyirci kalacak…


‘Bu sürdürülebilir bir durum olmamalı’ diyen sektörün bazı duayen isimleri İnşaat Platformu’nun kurulmasını talep ettiler…


Bu doğrultuda bir çağrı yapıldı… Çağrıcılar arasında ben, Mahmut Kılınç ve sektörün önde gelen isimleri vardı.


Çağrıya müthiş bir ilgi...