07 / 07 / 2024

İnşaat ruhsatlarında bürokrasi azaltılacak mı

İnşaat ruhsatlarında bürokrasi azaltılacak mı

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, inşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreciyle ilgili bürokratik işlem sayısını azaltan iki genelge yayınlandı.

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

6 banka az evvel peş peşe duyurdu! Akbank, Ziraat, Garanti, Yapı Kredi, ING, İş Bankası'nda büyük deprem! Acil bakın!

6 banka az önde peş peşe duyurdu... Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, ING, İş Bankası'nda büyük deprem... Acil bakın...

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem! Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti!

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem... Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti...

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yıktı geçti! Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükselişe geçti. Gram altın Kapalıçarşı'da 1.500 lirayı aştı. Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen Yıktı geçti! Bu rakamları görenler gözlerine inanamadı! 23 Haziran 2023 altın fiyatları...

İslam Memiş altında büyük planı açıkladı! Gram altın için rekor rakam göründü! Olmaz olmaz deme, geliyor!

Altın piyasası analisti İslan Memiş altında büyük planı açıklayarak, gram altın için rekor rakamı paylaştı. Hazır olun, geliyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük sürpriz! Yeni zam buz kestirdi! Hemen siz de bakın!

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinden dar gelirli binlerce vatandaş faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük sürpriz! Yeni zam buz kestirdi! Hemen siz de bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın!

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinden binlerce vatandaş yararlanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın!

Altında büyük tuzaklar var sakın düşmeyin! Elinde 1 gram bile altını olanlar acil baksın! Bunu yapan bin pişman olur!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş piyasada deneyimi olmayan genç yatırımcılar için 'altında büyük tuzaklar var sakın düşmeyin'' diyerek uyardı. Elinde 1 gram bile altını olanlar acil baksın! Bunu yapan bin pişman olur.

Çiftçiler hemen bakın! Gübre fiyatlarında büyük şok! Peş peşe açıklandı! Tarım Kredi, piyasadan daha pahalı!

Çiftçiler hemen bakın! Gübre fiyatlarında büyük şok! Peş peşe açıklandı! Tarım Kredi, piyasadan daha pahalı!

İnşaat ruhsatlarında bürokrasi azaltılacak mı Haberi

İnşaat ruhsatlarında bürokrasi azaltılacak mı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İnşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreciyle ilgili bürokratik işlem sayısı azaltıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığını yaptığı yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü müşterek çalışmalar sonucu iki genelge yayınlandı.

Yayınlanan genelgelere göre, inşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreci ile ilgili bürokratik işlem sayısı azaltıldı. Belediyelerce mevzuatta açıkça sayılmış bilgi, belge ve ücret dışında hiçbir bilgi, belge ve ücret talep edilmeyecek.

İnşaat izinleriyle ilgili talep edilen bilgi, belge ve ücretler belediyelerin resmi internet sitelerinde yayınlanacak. İnşaat izinleriyle alakalı ayrı ayrı başvuru yapılan 12 işlem birleştirilerek 5 işleme düşürülecek. Böylelikle vatandaşların yapacağı başvuru ve bürokratik işlem sayısı azaltılarak zaman ve kaynak tasarrufu da sağlanacak.

Vatandaşların...