25 / 07 / 2024

inşaat sektörü 20 yıl

inşaat sektörü 20 yıl

2002’den bu yana süren siyasi istikrarla tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,“42 şirketle Türkler, dünya müteahhitlik liginin zirvesini paylaştı” dedi.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! 20 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bu hafta peş peşe indirim geldi. Haftanın başından itibaren demir fiyatları düşmeye başladı. Demire gelen indirim adete inşaat sektöründe indirim yağmuru etkisi yarattı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu?

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

İnşaat sektörü teknoloji yardımıyla büyüyecek!

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber konut ihtiyacı giderek artıyor. 20 yıl geride kalan inşaat sektörü teknolojinin yardımı ile günümüzü yakalayacak.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 11,6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 arttı

Koronavirüs Fransa’da inşaat sektörünü vurdu!

Fransa’da inşaat sektörü faaliyetleri 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede ilerleyen dönemde sektörde yaşanan iş kaybının istihdam kaybına yol açtığı kaydediliyor.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 20 büyüdü!

Açıklamaya göre, 2019 yılı ocak-haziran döneminde Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 20 oranında büyüdü.

Rusya'da inşaat sektörü kan kaybediyor!

Yüksek Ekonomi Okulu’nun son araştırmasına göre, Rusya’da inşaat sektöründe iyimserlik endeksi yüzde 20 seviyesine düştü.

Michael Doring'in Türk inşaat sektörüyle ilgili öngörüleri! 

Türkiye'de 20 yıldır aktif olan ABD merkezli uluslararası inşaat / proje yönetimi şirketi Turner International’ın Operasyon Genel Müdürü Michael Doring, gelecek hedeflerini paylaştı ve Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini aktardı. 

20 yıl vade inşaat sektörünü canlandıracak!

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Yücesoy, inşaat sektörünün canlanması ve konut alımlarının artmasının, bankaların uzun vadeli kredi olanağı sunmasıyla mümkün olacağını belirtti.

inşaat sektörü 20 yıl Haberi

inşaat sektörü 20 yıl

2002’den bu yana süren siyasi istikrarla tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,“42 şirketle Türkler, dünya müteahhitlik liginin zirvesini paylaştı” dedi.


20 yıl daha gelişecek


Altan Elmas, inşaat sektörünün kısa sürede hızla büyüyerek konutta yurtiçinde tüketicilerin taleplerine uygun, kaliteli üretim gerçekleştirdiğini, yurtdışında da rakipleriyle rekabet edebilir konumda olduğunu söyledi. Makro ekonomik istikrarının devamının sektörün büyümesinde en önemli faktör olduğunun altını çizen Elmas, şöyle devam etti: "Konut üretimi olarak bakıldığında mevcut nüfus potansiyeli ve kentsel dönüşüm kaynaklı yenilenme ihtiyacı dikkate alındığında sektörümüz önümüzdeki 20 yılda gelişimine devam edecektir. Konut sahibi olamayan ve orta gelirliler büyük talep oluşturacaktır."


Türkiye 1980'lerden itibaren inşaat alanında ciddi gelişim gösterdi. Özellikle 2002'den sonra sağlanan makro ekonomik istikrar sayesinde sektör...