02 / 05 / 2024

inşaat sektörü 30 yıl

inşaat sektörü 30 yıl

12 yılda Türkiye ekonomisinden daha çok büyüyen inşaat sektörünün önemli değişimler geçirdiğinin altını çizen Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, kurumsallaşma da önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektöründeki en güçlü 6 isim!

Capital tarafından 17'nci defa iş dünyasının en güçlü 30 ismi belirlendi. Bu isimlerde inşaat sektörünün temsilcileri de yer alıyor. İşte inşaat sektöründeki en güçlü 6 isim...

İnşaat sektörünün en güçlü 5 ismi!

Capital'in geleneksel araştırması Türkiye'nin En Güçlü 30 İş İnsanı'nın sonuçları belli oldu. Bu yıl güçlüler liginde zirve değişmedi. İşte inşaat sektöründen yer alan isimler...

Almanya'da inşaat sektöründe yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a indi!

Almanya'da inşaat sektöründe Nisan ayında yüzde 31 olan yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a inerken, tamamen iptal etme oranı yüzde 13’ten 15’e yükseldi.

İnşaat sektöründe Otopark Yönetmeliği endişesi!

İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, 30 Haziran 2019'da yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin inşaat sektörünü zora sokacağını ileri sürdü.

İnşaat sektörünün milli gelirdeki payı yüzde 30'a ulaştı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan inşaat sektörünü değerlendirdi. Sektörün milli gelir içindeki payının yüzde 30'a ulaştığını bilgisini verdi.

İnşaat sektörünün GSMH'deki payı yüzde 30!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, inşaat sektörünün GSMH içindeki payının yaklaşık yüzde 30 düzeyinde olduğunu söyledi. Karataş, '' İnşaat sektörünün özellikle kriz dönemlerinde desteklenmiyor'' dedi.

İnşaat sektöründe iş güvenliğine dikkat edilmeli!

Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Argunşah, 2015 yılında önlem alınmaması sonucu 1730 işçinin yaşamını yitirdiğini belirterek bunun yüzde 30'nun inşaat sektöründe meydana geldiğini belirtti.

Özen Kuzu: İran'ın inşaat sektöründeki potansiyeli büyük!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, İran'daki inşaat sektörünü değerlendirerek ""İran yatırıma aç ve potansiyeli büyük bir pazar. Bizim 30 yıl öncesindeki halimiz gibi" dedi.

İnşaat sektöründe alınan ruhsat sayısı yüzde 30 azaldı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin başkanı Fethi Hinginar inşaat sektöründe ilk 6 ayda alınan konut yapı ruhsat sayısının yüzde 30 azaldığına işaret etti.

Mert Yıldızhan: Kasım sonrası inşaat sektörü hareketlenecek!

Yılbaşından bu yana yüzde 30 değer kazanan dolar, maliyetinin yüzde 80'i dövize endeksli inşaat sektöründe zam çanlarının çalmasına neden oldu.

İnşaat sektörü hızlı toparlandı!

Geçtiğimiz yıl 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle durgunluk yaşayan inşaat sektörü hızlı toparlandı.

inşaat sektörü 30 yıl Haberi

inşaat sektörü 30 yıl

12 yılda Türkiye ekonomisinden daha çok büyüyen inşaat sektörünün önemli değişimler geçirdiğinin altını çizen Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, kurumsallaşma da önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.


Ekonominin lokomotif sektörü inşaat, 30 yılda çok büyük mesafeler kat etti. İleri teknoloji kullanan ve 2 milyona yakın insanı istihdam eden sektörün bu süreçte önemli değişimler geçirdiğini anlatan Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, "Sektörümüz kurumsallaşmada da önemli mesafe kat etti. İş güvenliği en önemli konulardan biri haline geldi. Hemen her türlü inşaat malzemesini üretip yurtdışına ihraç eden bir sektöre dönüştü" dedi. Bu dönüşümde son 12 yıldır yaşanan istikrarın payının büyük olduğunu belirten Yavuz Pala, "Türkiye politik istikrarı yakalayıp, ekonomik potansiyelini de adım adım hayata geçirmeye başladı. Kuşkusuz bunda...