26 / 11 / 2024

inşaat sektörü artış

inşaat sektörü artış

7 Haziran’dan sonraki kurdaki belirsizlik ve artan terör olayları kötü gidişi besliyor. Yani büyümede son güzel havalar geride kalmış görünüyor.

Konut fiyatları artmaya devam edecek!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun, haziran ayından itibaren görülen konut fiyatları artışının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşündüğünü belirtti. İnşaat sektöründeki hızlanma devam edecek..

Yılbaşından bu yana inşaat sektöründen 78 konkordato başvurusu geldi!

Ülkemizde son aylarda konkordato ilan eden şirket sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtilirken, yılbaşından bu yana inşaat sektöründen 78 konkordato başvurusu geldi.

Piyasalar dalgalandı, inşaat sektörüne güven yine azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre güven endeksi, Ekim ayında geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 1,5, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 artış gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1,7 azaldı.

İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan: İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik için denetim şart!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan yaptığı açıklamada hayata geçirdikleri İMKTS ile inşaat sektöründe sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedeflediklerini söylerken, hedeflenen standartlara ulaşmak için devletin denetleme yapmasının şart olduğunu da kaydetti.

İnşaat sektöründeki maliyet artışları konut piyasasını daralttı!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı İnşaat Mühendisi Haydar Çakıroğlu inşaat sektöründeki maliyet artışlarının konut sektörünü daralttığını söyledi. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,9 arttı!

TÜİK rakamlarına göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmedi, yıllık olarak ise inşaat sektöründe artış kaydedildi. İşte ayrıntılar... 

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos’ta arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2,0 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,8 arttı, inşaat sektöründe  ise yüzde 1,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe istihdam endeksi 2024’ün 2. çeyreğinde yüzde 11.1 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın 2. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 4,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe konkordato rüzgarı! 

Ekonomide sıkılaşma adımları devam ederkeni, durgunluk belirtileri de giderek artıyor. Ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektöründe dev markalar konkordato isterken sektör devletten ödeme alınamadığını söylüyor.

İnşaat sektöründe rezervasyon dönemi başladı! 

Adana'da inşaat sektöründeki eleman sıkıntısı had safhaya ulaştı. Firmalar, artık inşaat ustalarını işleri bitmeden önce rezervasyon dahi yaptıklarını belirtirken, aylık 70 ile 150 bin TL arasında işçi aradıklarını kaydetti.

İnşaat sektöründe işçilik fiyatları asgari ücret artış oranının 2 katından fazla oranlarda arttı!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, inşaat sektöründe işçilik fiyatlarının asgari ücret artış oranının 2 katından fazla oranlarda arttığına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Konut açığı sorununa çözüm: İnşaat sektörünün öncüleri sosyal konut yapmalı!

Konut fiyatlarının artış hızının düşmemesi ve kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması konut açığı sorununu yeniden gündeme getirdi. ATEM Başkanı Hakan Akçam konut açığının önüne geçebilmek için inşaat sektörünün öncülerinin sosyal konut yapması gerektiğini söyledi. 

TÜİK o rakamları açıkladı: İnşaat sektöründe yüzde 11,1'lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre istihdam endeksi inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

İnşaat sektörü istikrarlı pazar arayışına girdi!

Giderek daha da artan ara eleman sıkıntısı dışında sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, 2024 yılında da inşaat sektörünün en büyük sorunları arasında yer alıyor. 

inşaat sektörü artış Haberi

inşaat sektörü artış

7 Haziran’dan sonraki kurdaki belirsizlik ve artan terör olayları kötü gidişi besliyor. Yani büyümede son güzel havalar geride kalmış görünüyor.


Yılın ikinci yarısında doların artacağını öngören ve seçim nedeniyle de harcamalarını öne alan özel sektör gaza bastı. Kur artışından etkilenecek olan makine ve teçhizat alımları yatırım harcamalarını, otomobil satışları tüketimi patlattı. Ancak üçüncü çeyreğe yönelik öncü veriler bu durumun sürmeyeceğini gösteriyor.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) bu yılın ikinci çeyreğinde sabit fiyatlarla yüzde 3.8 büyüyerek sürpriz yaptı. Ancak bu sürprizde hem yatırım hem tüketim mallarına talebin öne çekilmesinin etkisi büyük oldu. Kurun artacağını öngören özel sektör, doların hızla çıkışa geçtiği yılın ikinci çeyreğinde bu yükselişten etkilenecek olan makine ve teçhizat alımlarını yüzde 15.5 artırdı. Diğer...