03 / 05 / 2024

İnşaat sektörü büyüdünü

İnşaat sektörü büyüdünü

Yeni Yüzyıl gazetesi köşe yazarı olan Ünsal Çetin bugünkü yazısında inşaat sektörünün gelişimini ve faydalarını anlattı. İşte o yazısı...

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

İnşaat sektörü büyüdünü Haberi

İnşaat sektörü büyüdünü

Türkiye ekonomisinin 90'lardaki gidişatını en iyimser bakış açısıyla bile ağır-aksak ve vasat ifadeleriyle nitelendirebiliriz. 2000'lerde ise genişleyen ve derinlik kazanan gerçek bir ekonomik büyüme vardır. 2000'lerin dramatik dönüşüm geçiren ekonomi politikası ve çok daha verimli çalışarak asıl 'zenginlik üretme' işini üstlenen özel sektörü bu büyümenin temelini kurdu ve üstüne de kat çıktı. 


MUHALEFET OLSUN DİYE ... 

Elbette ki, halen ne ekonomi politikamız bir harika ne de ekonomimizin kendisi yeterince dinamik ve rekabetçi. Daha gidecek çok yolumuz var ve 2000'den sonra yapabildiklerimiz bir bütün olarak eleştiriye açık, hatta muhtaç. Ne yazık ki, doğru ve yol gösteren eleştiri bir hayli kıt. Son zamanlarda sıkça dile getirilen bir eleştiri adeta sırf muhalefet olsun diye ortaya atılmış görünüyor. 'Sadece beton üreten bir ekonomiyle nereye kadar...