18 / 05 / 2024

İnşaat sektörü büyük konut projelerinde prefabrike dönüyor

İnşaat sektörü büyük konut projelerinde prefabrike dönüyor

“Sektör olarak konuta girmek istiyoruz” şeklinde konuşan Türkiye Prefabrik Birliği Genel Sekreteri Bülent Tokman, “Büyük şehirlerde inşaat süresini kısaltmak amacıyla büyük konut projelerinde ibrenin prefabrike dönmeye başladığını görüyoruz” dedi.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi tepkisi: İstanbul'da ha bugün ha yarın deprem olacak...

Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili X sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İşte o açıklama...

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Altın fiyatlarında çok büyük deprem! Gram altının 5 bin TL olacağı tarih bir bir açıklandı, bu tarihi duyanın aklı gitti

Altın fiyatlarında çok büyük deprem... Gram altının 5 bin TL olacağı tarih bir bir açıklandı, bu tarihi duyanın aklı gitti... Hemen gitti...

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Altının geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş büyük felaketi açıkladı! Koşun hemen bakın

Altın fiyatları son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Yükselişe geçen altın için Altın Kahini İslam Memiş büyük felakati açıkladı. Altının geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Koşun, hemen bakın...

Elimizdeki altınları bozduralım mı? Altın Kahini İslam Memiş büyük riski pat diye açıkladı! Görenlerin etekleri tutuştu

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları yükselişe geçerken yatırımcılar ''elimizdeki altınları bozduralım mı?'' sorusunu araştırırken  Altın Kahini İslam Memiş büyük riski pat diye açıkladı! Görenlerin etekleri tutuştu.

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Ocak 2023 güncel demir fiyat listesi

İnşaat sektörünü sevindirecek indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Bu hafta inşaat sektöründe indirim rüzgarı görüldü. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi. Peki güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Ocak 2023 güncel demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörüne sevindiren indirim haberleri gelmeye başladı. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektörü büyük konut projelerinde prefabrike dönüyor Haberi

İnşaat sektörü büyük konut projelerinde prefabrike dönüyor

Türkiye Prefabrik Birliği Genel Sekreteri Bülent Tokman, seçim ortamının getirdiği belirsizliğin, büyük ölçüde prefabrik beton kullanan sanayicilerin yatırımlarını azalttığını, buna bağlı olarak yılın ilk yarısında üretimin gerilediğini söyledi. 


Prefabriğin özellikle zaman konusunda büyük avantaj sağladığını dile getiren Tokman, 3 yılda bitirilebilen bir okulun prefabrik yöntemle aynı kalitede 6 ayda tamamlanabileceği örneğini verdi. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Bülent Tokman, Ankara Temsilcimiz Ferit B. Parlak ile arkadaşımız Yeşim Ardıç’ın sorularını cevaplandırdı. 


►Prefabrik sektörünün genel tanımını yapabilir misiniz? 


Öncelikli olarak prefabrik elemanın tanımını yapmak lazım. Temelde şantiye aşamasından önceki üretim olup, üyelerimiz beton prefabrik elamanlar üretiyor. Şimdi Türkiye Prefabrik Birliği olarak projeci, tedarikçiler dahil prefabrik sektörünün tüm unsurlarını bir çatı altında toplamayı hedefl iyoruz. Böylece tüm tarafl arla birlikte sektörün sorunlarını masaya yatırıp ortak hedefl...