02 / 05 / 2024

inşaat sektörü daralma 2015

inşaat sektörü daralma 2015

Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat, “İnşaat Sektörü Türkiye genelinde 2014 yılında yüzde 4 büyüme yaşadı. Konya inşaat sektörü dönem şartları göz önüne alındığında mevcudunu koruduğu bir yılı geride bıraktı” dedi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İngiltere'de inşaat sektörü daralma yaşadı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre; ülke genelinde inşaat sektöründe yüzde 0,8 daralma meydana geldi. 

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verileri incelendiğinde, inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 daralma görüldü.

İngiltere'de inşaat sektöründe sert daralma!

İngiltere'de inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Haziran ayında 43,1 seviyesine geriledi...

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

İnşaat sektöründe daralma mı yaşanıyor?

TÜRK-İŞ’e bağlı YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, inşaat sektöründe yaşanan daralmanın sendika istatistiklerine de yansıdığını açıkladı. 

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü Eylül'de daraldı!

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü, sektörel daralma yaşadı. Ülkede inşaat sektörü Eylül ayında 48,1 seviyesinde geriledi.

Diyarbakır'da inşaat sektörü yüzde 35 daraldı!

Çözüm sürecinin son bulmasıyla birlikte bölgede başlayan çatışmalı ortam bir çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Özellikle inşaat sektörünün can çekiştiği Diyarbakır'da 3 yıl içerisinde sektörde yüzde 35'lik bir daralma yaşandı.

Gaziantep’te inşaat sektöründe daralma yok!

Uzun bir süreden beri Gaziantep’te inşaat sektörünün durma noktasına geldiği yönündeki söylentilere karşın 2015 ve 2016 yıllarındaki inşaat ruhsatı sayılarında bir düşüş yaşanmadığı anlaşıldı.

İnşaat sektöründe daralma üçüncü çeyrekte hızlandı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin başkanı Fethi Hinginar'a göre ekonomideki durağanlık ve ülkedeki güvenlikle ilgili endişeler inşaat sektöründeki düşüşü yüzde 2,5'lara çıkarabilir.

İnşaat sektöründeki daralma üçüncü çeyrekte hızlandı!

İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, ekonomide devam eden durgunluk, inşaat faaliyetlerinde gözlenen yavaşlama ve döviz kurlarındaki oynaklığın etkisiyle inşaat sektöründeki daralmanın üçüncü çeyrekte hızlandığını söyledi.

inşaat sektörü daralma 2015 Haberi

inşaat sektörü daralma 2015



Konya’da 2014’ün son altı ayında en çok dikkat çeken hazır beton firması Sancak Hazır Beton AŞ yoluna emin adımlarla devam ediyor. Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat ile firmaları hakkında bilgi vererek 2014 yılı değerlendirdi ve 2015 yılı ile ilgili öngörülerini anlattı.


Sancak Hazır Beton AŞ’nin Konya’nın köklü firmaları Mustafa Avcan Grup ve Aladağ Beton Grup ortaklığında kurulduğunu ve Mayıs 2014 tarihinde üretime başladığını belirterek sözlerine başlayan Cüneyt Tat, Sancak Hazır Beton A.Ş. olarak şu anda saatte 120 m3 hazır beton üretme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.


EN BÜYÜK POMPA SANCAK HAZIR BETON’DA


Konya merkezdeki en büyük pompa olan 56’lık 5RZ Putzmeister Mobil Pompa’nin Sancak Hazır Beton AŞ bünyesinde olduğunu kaydeden Cüneyt Tat, ‘’Ayrıca 37’lik 5RZ Zoomlion Mobil Pompa ve 11...