18 / 05 / 2024

inşaat sektörü ivme

inşaat sektörü ivme

İNŞAAT sektörü son 10 yıldır hızlı büyüyor ve bazen ‘kalkınma’ tartışmalarında olumsuz cümlelerin de öznesi olabiliyor. “Sanayi mi inşaat mı” sorusunun cevabını bulmaya çalışanların sayısı da bir hayli fazla.

İnşaat sektörü destek paketleri bekliyor!

Pandemi döneminde hükümetin uygulamaları ile büyüme kaydeden inşaat sektörü ivme kaybetmeye başladı. Sektör yeni yılda destek paketleri bekliyor. 

İnşaat sektörü her geçen gün ivme kazanıyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, inşaat sektörünün önemini anlattı. Karataş sektörün her geçen gün ivme kazandığını belirtti.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Ankara inşaat sektörüyle ivme kazandı!

Ekonomisi günden güne güçlenen Başkent Ankara, ARGE ve inovasyon çalışmalarıyla büyüyen sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra inşaat sektörüyle de son yıllarda ciddi ivme kazandı.

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Mimar Bakan, inşaat sektöründe heyecan yarattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mimar Fatma Güldemet Sarı'ya emanet edilmesi inşaat sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, "Sayın Bakanımızdan yatırımlara ivme kazandıracak hamleler bekliyoruz." dedi

Araplar Ordu'da inşaat sektörüne ivme kazandırdı!

Ordu iline büyük ilgi gösteren Arap yatırımcılar bölgedeki inşaat sektörüne çok hızlı bir şekilde ivme kazandırdı.

Statlar inşaat sektörüne ivme kazandırıyor!

Türkiye, kentsel dönüşümü tartışadursun, sportif dönüşüm hızla devam ediyor. Birçok kentte şehrin yeni simgeleri arasına girmek için gün sayan stadyumlar, aynı zamanda Türkiye’de inşaat sektörüne ivme kazandırıyor.

İnşaat sektörü, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 küçüldü!

2013 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana ivme kaybeden inşaat sektörü, 2014 yılının son çeyreğinde yüzde 2.03, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 oranında küçüldü.

İnşaat sektöründe seçimlerden sonra olumlu beklentiler var!

İnşaatta olumlu beklenti arttı Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte kentsel dönüşüm projelerinin inşaat sektörüne ivme kazandıracağını belirten inşaat sektörü temsilcileri, yeni proje ve kampanyaların devreye gireceğini belirtiyor...

İngiltere'de inşaat sektörü geçen yıl sert düşüş yaptı!

İNGİLTERE'DE sanayi ve imalat üretimi kasım ayında beklenmedik bir şekilde aynı kaldı ve inşaat sektörü bir yıllık en sert düşüşünü kaydederek ekonominin 4. çeyrekte ivme kazanmakta zorlandığının işaretini verdi...

İnşaat sektörü ödüllerle ivme kazanıyor!

İnşaat sektörü ödüllerle ivme kazanıyor. Dünya inşaat sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2013 törenine Türk gayrimenkul firmaları damgasını vurdu...

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün görünümü olumlu değil!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "Ekonominin can damarı olan inşaat sektörümüzün son dönemdeki görünümü olumlu değil. Sektörde bir ivme kaybı var" dedi.

inşaat sektörü ivme Haberi

inşaat sektörü ivme

İNŞAAT sektörü son 10 yıldır hızlı büyüyor ve bazen ‘kalkınma’ tartışmalarında olumsuz cümlelerin de öznesi olabiliyor. “Sanayi mi inşaat mı” sorusunun cevabını bulmaya çalışanların sayısı da bir hayli fazla.  Üretime dayalı ve sanayisi güçlü bir ekonomi olmak için yapılması gerekenler bir tarafa, aslında inşaat sektörünün sanayi ile çelişen bir tarafı yok. Çünkü inşaat da bir üretim faaliyetidir ve bu üretim sürecindeki tüm girdiler ayrıca farklı imalat sanayi sektörlerinin çıktılarıdır.


SADECE DEMİR VE ÇİMENTO MU?

İnşaat sektörünün ‘çarklarına ivme kazandırdığı’ imalat sanayi sadece ‘demir ve çimento’ üretimi değildir. İnşaat, 200 civarında alt sektörü hareketlendiren bir ‘motor’ gibidir. İnşaatlar için iskele üreten de var kablo kanalı imalatı yapan da. Örneğin; tüm duvar malzemeleri, ankastre tesisatlar, elektrik ve iletişim kabloları, su ve kalorifer malzemeleri,...