15 / 05 / 2024

inşaat sektörü umut oran

inşaat sektörü umut oran

Konut sektöründe finansman-arz-talep zincirinin kopma noktasına geldiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, inşaat sektörünün hızla yıkıma doğru sürüklenebileceğini söyledi.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü 2020'ye nasıl bakıyor?

Gayrimenkul ve inşaat sektörü temsilcileri, geçtiğimiz yılda gerçekleşen toplam konut satış adedinin yıllık bazda sınırlı gerilemesine rağmen, konut kredi faizlerinin düşürülmesi ve iç piyasadaki olumlu gelişmelerin 2020 için büyük umut oluşturduğunu dile getirdi...

KPMG Türkiye 2017 İnşaat Sektör Raporu açıklandı!

KPMG Türkiye, ekonominin dinamosu sayılan sektörlerin 2017 raporlarını açıklıyor. İsmail Önder Ünal’a göre, Türkiye’nin aldığı göç, yabancıların konut talebi, pazardaki potansiyel talep ve kentsel dönüşüm projeleri 2017’de inşaat sektörü için umut vaat ediyor.

İnşaat sektörü 2017'de krize meydan okuyacak!

Ekonomide durgunluk ve yükselen döviz kurlarına rağmen, ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü 2017 yılında krize meydan okumaya hazırlanıyor. Büyük üreticilerin 2017 yılma ilişkin açıklama ve hedefleri, ekonominin geleceğine ilişkin umut veriyor.

Umut Saçan: İnşaat sektöründe markalaşmak önemli!

İzmirli strateji odaklı iletişim tasarımı şirketi US Brainworks Kreatif Direktörü Umut Saçan, ülke ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektöründe markalaşmanın önemine dikkat çekti.

İnşaat sektöründeki gelişmeler umut verici!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, inşaat sektöründeki gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek, sektörün genel durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş inşaat sektörünün yıldızı oldu!

Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.

Kocaeli'de inşaat sektörüne özel arama konferansı düzenlenecek!

Başkan Özdağ, Kocaeli Merkez ve Gölcük'te düzenlenen, sonuçları ticari hayatın canlandırılması noktasında büyük umut aşılayan arama konferanslarının inşaat sektörü için de düzenleneceğini söyledi.

KOTO'dan inşaat sektörüne özel arama konferansı!

KOTO Başkanı Özdağ, Kocaeli Merkez ve Gölcük’te düzenlenen, sonuçları ticari hayatın canlandırılması noktasında büyük umut aşılayan arama konferanslarının inşaat sektörü için de düzenleneceğini söyledi.

İnşaat sektörü canlanacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak isteyenlere birikimlerinin yüzde 15'i kadar devlet desteği verileceğini açıklayınca dar gelirli vatandaşlar ve inşaat sektörü için yeni bir umut kapısı doğdu.

Salim Taşçı: İnşaat sektörü canlanacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak isteyenlere birikimlerinin yüzde 15'i kadar devlet desteği verileceğini açıklayınca dar gelirli vatandaşlar ve inşaat sektörü için yeni bir umut kapısı doğdu.

Basri Akyıldız: 2015 inşaat sektörü için umutluyuz!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, inşaat sektörünün geleceği ve inşaat sektöründe 2015 yılı için yaptığı değerlendirmelerde inşaat sektörü adına umut verici konuştu.

inşaat sektörü umut oran Haberi

inşaat sektörü umut oran

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdiği çalışmasında inşaat sektöründeki 'balona' dikkat çekti. AKP iktidarının ekonomideki canlılığı konut-emlak sektörüyle sağladığını belirten Oran, "Ekonomik krizler, 'varlık balonunun' patlamasıyla başlar! Türkiye'de inşaat sektöründe konut arzı ve stoklardan oluşan varlık balonu da patlamaya aday. Artık ipin ucu kaçma noktasına geliyor. Sektörde üretici finansman-arztalep kesimleri arasındaki zincir, kopma noktasına hızla ilerliyor" görüşünü savundu.


Sektör krediyle döndürüldü


Sektörün sürekli üretmeye, vatandaşın da borçla satın almaya teşvik edildiğinin altnı çizen Oran, değerlendirmeleri şöyle sürdürdü: "Konut üretimi devam etti, talep doyum noktasına geldi, satılamayan konut stoku arttı, konut sektörü adeta bir balon gibi şişti. Sektörde arz-talep-stok dengesizliği kaynaklı riskler giderek büyüdü. Gelecekteki talebe yönelik üretim yapan inşaat sektörü, şimdi istediği talebi yakalayamaması...