02 / 10 / 2024

inşaat sektöründe büyümeler devam ediyor

inşaat sektöründe büyümeler devam ediyor

Hem Türkiye hem de ilimizde son yıllarda yükseliş gösteren ve yeni firmaların kurulmasıyla sürekli bir canlılığın olduğu inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. Gelişen mimari teknoloji ve lüksün birleşmesiyle inşaat firmaları gelişiyor.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 8,6 arttı! 

TÜİK  verilerine göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artış gösterdi. İnşaat sektöründe artış yüzde 8,6 oldu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyüyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir yaptığı açıklamada yeni neslin masa başı işlere yöneldiğini belirterek, inşaat sektöründe kalifiye elemanların mühendislerden bile yüksek maaşlar alabildiğini söyledi. 

Yılın ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı inşaat sektöründe!

Konkordatolar adli tatil de dinlemedi. 2024 yılının ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı 64 ile inşaat sektöründe görüldü.

İnşaat sektöründe istihdam endeksi 2024’ün 2. çeyreğinde yüzde 11.1 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın 2. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 4,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sorunu büyüyor!

Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal, inşaat sektöründe yaşanan eleman sıkıntısına değinerek, sektörün tükenmek üzere olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,1 oranında azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,5  inşaat sektöründe ise yüzde 0,9 azaldı.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektöründe güven yine azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,5 perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,5 oranında azaldı.

İnşaat sektöründe yaprak kımıldamıyor! 6 ay sonra vatandaş alacak konut bulamayacak!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir, inşaat sektöründe çarkların durmak üzere olduğunu söyleyerek 'Böyle giderse vatandaş yüksek fiyata dahi alacak konut bulamayacak” uyarısında bulundu.

TÜİK o rakamları açıkladı: İnşaat sektöründe yüzde 11,1'lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre istihdam endeksi inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

Hazır betona gelen yüzde 30 zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı!

Hazır beton fiyatalrına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, zamların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

inşaat sektöründe büyümeler devam ediyor Haberi

inşaat sektöründe büyümeler devam ediyor

ÖNEMLİ OLAN PROJE 


Hem Türkiye hem de ilimizde son yıllarda yükseliş gösteren ve yeni firmaların kurulmasıyla sürekli bir canlılığın olduğu inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. Bununla birlikte gelişen mimari teknoloji ve lüksün birleşmesiyle bu dev inşaat firmaları ortaya çok güzel eserler çıkmasını sağlıyor. 


Özellikle lüks konutlar ve yaşam alanlan kendisinden bekleneni fazlasıyla karşılıyor. Rezidanslar, toplu konutlar, siteler ve daha onlarca çeşit ev ile sektör binlerce kişi içinde yeni bir hayata başlamak olarak değerlendiriliyor. İnşaat konusunda deneyim ve tecrübe sahibi firma yetkilileri bünyelerinde çalışan genç mimar ve mühendisler ile adeta geleceği inşa ediyorlar. Tek kişinin yaşayabileceği evlerden, kalabalık ailelere kadar her kesim için tasarlanan yapılar, insana verilen değerin de sanki bir göstergesi. 


PARADA SIKINTI YOK


 Türkiye turizminde söz sahibi olan ve gelecekte daha fazla...