03 / 05 / 2024

inşaat sektöründe fırsat dönemi

inşaat sektöründe fırsat dönemi

Bilindiği üzere her seçim döneminde, konut satışlarında öngörülebilir bir daralma olmaktadır. Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak, bu geçici durgunluğun siyasi polemik konusu yapılmaması gerektiğine inanıyoruz.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatları resmen fırladı! 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demire büyük zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe fırtına kopacak ama ne zaman? Demir fiyatları ne kadar oldu? Kütük ve hurda fiyatları kaç lira? 

İnşaat sektöründe fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor. Çimentoya zam, demire zam derken zam gündemi yerini indirimlere ve sessizliğe bıraktı. Demir fiyatlarına geçtiğimiz haftalarda gelen peşe peşe indirimler son günlerde yerini sessizliğe bıraktı. Peki demir fiyatları bugün ne kadar?

Workindo'dan inşaat sektöründe taşeron firmalar için iş imkanı!

Yapı ve inşaat sektöründe iş arayanlar için fırsatlar sunan Workindo.com, sitesinde inşaat taşeron firmalarına da iş imkanı sağlıyor...

İnşaat sektöründe iş arayanlar için Workindo sitesi açıldı!

Yapı ve inşaat sektöründe iş arayanlar için özel Türkiye’nin ilk kariyer sitesi Workindo açıldı. Sitede sektörün iş fırsatlarını bir arada sunuluyor.

İnşaat sektöründe kaliteli dönem başladı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, inşaat sektöründe gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Çetinsaya'nın ''inşaat sektöründe güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar'' konulu yazısı...

İnşaat sektöründe maliyet baskısı sürüyor!

Mayıs ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi raporu açıklandı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe maliyet baskısının sürdüğünü ifade etti...

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'nin geleceğine inandıklarını dile getiren Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Artık inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi yakalayanlar sektöre damga vuracak" dedi

İnşaat sektöründe aile şirketleri farkını ortaya koyuyor!

İCK Yapı’yı gelecek nesillere hazırlayan Cemal Kuru, yurt genelindeki aile şirketlerinin yüzde 16’sının inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, geçmiş tecrübelere ve emeğe saygı duyan kişilerden oluşan aile şirketlerinin ön plana çıktığını söyledi..

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

inşaat sektöründe fırsat dönemi Haberi

inşaat sektöründe fırsat dönemi

Bazı kesimler, seçim öncesi konut satışlarında durgunluk yaşanmasını, kriz söylemine çevirmek için, kamuoyu oluşturmaya çalışmasını, üzülerek görmekteyiz. Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak, bu geçici durgunluğun siyasi polemik konusu yapılmamasını, sektörü tedirgin edecek söylemlerden uzak durulması gerektiğine inanıyoruz.


Bilindiği üzere her seçim döneminde, konut satışlarında öngörülebilir bir daralma olmaktadır. Konut almak isteyen vatandaşlar için, "fırsat dönemi" olarak tavsiye ettiğimiz bu süreçte, yatırımlar hız kesmeden devam etse de, kimi vatandaşlar, ABD dolarının, TL’ye oranla değer kazanmasından ötürü, konut almada, bekleme pozisyonuna geçmiştir. Ancak bu durum bize göre, geçici bir dönemdir. Seçim öncesi konut alanlar, seçimden sonrası artacak olan konut fiyatlarından sonra, büyük kar elde ettiklerini göreceklerdir.

Bu seçim döneminde, inşaat sektörüyle ilgili kriz söylentileri ortaya atılmak istenmesini ve bu yönde kamuoyu oluşturma girişimlerini,...