03 / 10 / 2024

inşaat sektörüne güven endeksi

inşaat sektörüne güven endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekonomik Güven Endeksi verileri açıklandı. Ekonomik güven Mayıs ayında bir önceki aya oranla azaldı.

İnşaat sektörüne güven arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), güven endekslerini yayımladı. Güven endeksi, hizmet sektöründe yüzde 2.5 azalırken perakende sektöründe yüzde 1.6, inşaat sektöründe yüzde 0.3 arttı...

İnşaat sektörüne güven endeksi Mart ayında yüzde 10,9 arttı!

TÜİK Sektörel Güven Endeksleri Mart ayı verilerine göre inşaat sektörüne güven endeksi yüzde 10,9 arttı...

Konut piyasası dalgalandı, inşaat sektöründe güven azaldı!

TÜİK'e göre, ekonomik güven endeksi ağustos ayında 93,1 iken, eylül ayında yüzde 2,0 oranında yükseldi ve 95,0 değerinde oldu. İşte inşaat sektöründeki son durum...

İnşaat sektörüne güven Eylül’de azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre güven endeksi Eylül ayında hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 artarken, inşaat sektöründe yüzde 0,2 azaldı. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Hızlanması beklenen kentsel dönüşümün, inşaat sektörüne 1,5 puan büyüme katkısı sağlaması bekleniyor!

Eko Haber yazarı Adil Gökçadır bugünkü yazısında bu yıl hızlanması beklenen kentsel dönüşüm faaliyetlerinin 2024'te inşaat sektörüne 1,5 puan büyüme katkısı sağlaması öngörüldüğünü belirterek, bu beklentinin kısmen gerçekleştiğini belirtti.

2025'te inşaat türüne göre maliyet ne kadar olacak? Bakanlık yeni rakamları duyurdu: 1 yılda ne kadar değişti?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2025 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Peki 2025'te inşaat türüne göre maliyet ne kadar olacak? İşte o son dakika rakamlar... 

İnşaat sektöründe güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,1 oranında azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,5  inşaat sektöründe ise yüzde 0,9 azaldı.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektöründe güven yine azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,5 perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,5 oranında azaldı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

İnşaat sektörüne güven Nisan'da sabit kaldı!

TÜİL tarafından açıklanan rakamlara göre; mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi hizmette düşerken, perakendede yükseldi. İnşaat sektöründe güven endeksi sabit kaldı. İşte o rakamlar...

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

inşaat sektörüne güven endeksi Haberi

inşaat sektörüne güven endeksi

Ekonomik güven endeksi Nisan ayında 84,7 iken, Mayıs ayında %8,5 oranında azalarak 77,5 oldu. Ekonomik güven endeksindeki azalış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre, Mayıs ayında tüketici güven endeksi 55,3 değerine, reel kesim güven endeksi 94,7 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 79,4 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksi 89,9 değerine ve inşaat sektörü güven endeksi 49,8 değerine geriledi.

İnşaat sektörüne olan güven zayıflarken ekonomik güven endeksininde gerilemesi hem oturum hem de yatırım amaçlı konut satışlarının azalabileceğine işaret ediyor. Konut kredisi faiz oranlarının hızla yükseldiği haftalarda ekonomik güven düşüklüğü kredi kullanma talebinde de düşüşlere neden oluyor.

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta 49,8 değerine...