07 / 05 / 2024

inşaat sendikası

inşaat sendikası

BANKACILIK, finans ve sigortacılık sektörü, çalışanların yüzde 31 ile en fazla örgütlendiği, inşaat sektörü ise sendikal örgütlenmenin yüzde 2.7 ile en az gerçekleştiği işkolu oldu.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

İnşaat-İş sendikasından 'İstanbul'daki şantiyeler durdurulsun' önerisi!

İnşaat-İş sendikası, coronavirüs salgını kapsamında İstanbul'da hayata geçirilen şantiyelerin durumuyla ilgili rapor yayımladı. 

İnşaat sektöründe daralma mı yaşanıyor?

TÜRK-İŞ’e bağlı YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, inşaat sektöründe yaşanan daralmanın sendika istatistiklerine de yansıdığını açıkladı. 

İnşaat sektörüne acil düzenlemeler gerekli!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektörüne ilişkin son açıklanan büyüme verilerinin sektörün performansını yansıtmaktan uzak olduğunu söyledi. 

İnşaat İşçileri Sendikası, metro inşaatında eylem yaptı!

İnşaat İşçileri Sendikası, İstanbul Beşiktaş'ta yapımı devam eden metro inşaatında çalışan işçilerin, üeretlerini-mesai fazlalarını ve tazminat haklarını alamadıkları gerekçesiyle şantiye önünde basın açıklaması yaptı.

İnşaat-İş Sendikası üyeleri eylem yaptı!

İstanbul'da İnşaat-İş Sendikası'na üye işçiler, 3 aylık ücretlerini alamadıkları için OYAK Sitesi önünde önceki gün başlattıkları direnişi dün Payanda Yapı önüne taşıdı.

Manisa'daki planetaryum ve gözlemevi inşaatı ne durumda?

Manisa'da 2012 yılında öğrencilerden toplanan paralarla inşaatı başlayan, 6 ayda bitirilmesi beklenen planetaryum ve gözlemevi, geçen 3.5 yılda tamamlanamadı. Türk Eğitim Sendikası Başkanı Mustafa Atalay, "Öğrencilerin paralarına yazık oldu" dedi.

İnşaat işçileri DİA Holding önünde eylem yaptı!

İNŞAAT-İş Sendikası, ücretleri gasp edilen üyeleri için DİA Holding'in İstanbul Kabataş'taki bürosu önünde direnişte. İşçiler geçen cuma günü büronun önünde başlattıkları eylemi dün de sürdürdü.

Kocaeli Lastik İş Sendikası’nın otel inşaatından düşen işçi öldü!

KOCAELİ’nin Başiskele İlçesi’nde Lastik İş Sendikası’nın yaptırdığı 5 yıldızlı otel inşaatında çalışan 45 yaşındaki Ahmet Yıldız, 2’nci kattan düşerek öldü.

İnşaatçıların sendikası yok!

BANKACILIK, finans ve sigortacılık sektörü, çalışanların yüzde 31 ile en fazla örgütlendiği, inşaat sektörü ise sendikal örgütlenmenin yüzde 2.7 ile en az gerçekleştiği işkolu oldu.

İnşaat işçileri eyleme başlıyor!

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisinde yüklenici firma olan Fibrobeton 'a bağlı Mdprekast taşeronunda çalışan inşaat işçileri, ücretlerini alamadı. İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat - İş), eyleme geçeceklerini duyurdu.

Mesleki yeterlilik belgesi kaliteli ve güvenli inşaatın sembolüdür!

TÜRKİYE İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ( İNTES ) Başkanı Celal Koloğlu, toplamsal bilinç çağrısı yaparak. "Mesleki Yeterlilik Belgesi kaliteli ve güvenli inşaatın sembolüdür." dedi...

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor!

Astoria Alışveriş Merkezi önünde 4 aydır ücretlerini alamayan inşaat işçileri bu kez oturma eylemi başlattı. İnşaat işçileri Sendikası, ücretler ödenene kadar gece-gündüz eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

inşaat sendikası Haberi

inşaat sendikası

BANKACILIK, finans ve sigortacılık sektörü, çalışanların yüzde 31 ile en fazla örgütlendiği, inşaat sektörü ise sendikal örgütlenmenin yüzde 2.7 ile en az gerçekleştiği işkolu oldu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıkladığı işkollarındaki işçi sayısı ve sendikaların üye sayılarına göre, 12 milyon 180 bin 945 işçiden 1 milyon 297 bin 464'ü sendikalı olarak çalışabiliyor. Ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar işkolu toplam 2 milyon 671 bin 177 çalışanla en fazla işçinin faaliyet gösterdiği işkolu olurken, bunu 1 milyon 546 bin 830 işçiyle inşaat, 1 milyon 445 bin 331 işçiyle de metal işkolları izledi. İnşaat işkolunda 1 milyon 546 bin 830 işçinin faaliyet göstermesine rağmen, bunlardan sadece 41 bin 524'iinün sendikalı olması dikkati çekiyor. İnşaat işkolu, tüm işkolları arasında yüzde 2.7 ile...