06 / 05 / 2024

inşaat teknik şartnamesi örneği

inşaat teknik şartnamesi örneği

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaatta sistemin ne olacağı, ortak alanlar, asansörler, otoparklar ve ısıtma sistemleri gibi hususlar, inşaat sözleşmesi kapsamında hazırlanan teknik şartnamede belirtiliyor. İşte inşaat sözleşmesi teknik şartname örneği...

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Pouya M.Khojasteh Pareh tarafından kuruldu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi. 173 iflas başvurusu olan inşaatı, 165 iflas başvuruyla ticaret, 129 başvuruyla da bilim ve teknik hizmetler sektörü takip etti.

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açıldı!

Salgından en az etkilenen ülkeler arasında yer alan Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar yeniden açıldı.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor!

Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor, 4-18 Mayıs arasında inşaat, emlak ofisleri tekrar faaliyete geçecek...

Yurt dışı inşaat işlerinden sağlanan kazançlar kurumlar vergisinden muaf!

Yurt dışında yapılan inşaat, onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerden sağlanarak Türkiye’de genel sonuç hesaplarına aktarılan kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutuluyor.

ODTÜ yönetimi yurt inşaatını gözden geçirmeye karar verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yönetim Kurulu, kavaklık alana yapılması planlanan KYK yurt inşaatının gözden geçirileceğini duyurdu...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

Bursalı inşaat mühendisleri, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi. Asma Köprü Şefi Kemal Çetin, projedenin zamanında tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

Arv Yapı İnşaat Teknik Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arv Yapı İnşaat Teknik Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Emin Arvasi tarafından kuruldu.

Betonarme işleri genel teknik şartnamesi 2019 yayınlandı!

Betonarme işleri genel teknik şartnamesi, Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ kapsamında yayınlandı..

inşaat teknik şartnamesi örneği Haberi

inşaat teknik şartnamesi örneği

İnşaat sözleşmesi teknik şartname örneği!

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaatta sistemin ne olacağı, ortak alanlar, asansörler, sosyal tesisler, otoparklar ve ısıtma sistemleri gibi teknik hususlar, inşaat sözleşmesi kapsamında hazırlanan teknik şartnamede belirtiliyor. İnşaat sözleşmesi teknik şartname örneği aşağıda yer alıyor:


İnşaat sözleşmesi teknik şartnamesi:


GENEL

Kullanılacak tüm malzeme Bayındırlık Bakanlığı Teknik şartnamelerine ve TSE normlarına uygun olacaktır.İmalatlar Bayındırlık Bakanlığı genel Teknik Şartnamesi hükümlerine uygun yöntem ve kalitede olacaktır.

İNŞAAT SİSTEMİ

En son deprem yönetmeliğine uygun şekilde radye temelli, betonarme karkas olarak

BLOK ORTAK ALANLARI

Blok girişleri granit, merpenler, sabanlıklar ve holler mermer (yangın merpenleri hariç) kaplanacak, elektrostatik boyalı metal merpen korkulukları yapılacaktır.

ASANSÖRLER

.... adet .... kişilik ........ kg kaldırma kapasiteli otis veya elsa muadili marka insan asansörü olacaktır.Bu asansörler kat ve kabin kapıları tam otomatik, kademesiz hız kontrollü,...