12 / 05 / 2024

inşaat yasağı 2015

inşaat yasağı 2015

İnşaat yasağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri tarafından yaz aylarında turistik bölgelerde getiriliyor. Peki, bu yaz inşaat yasağı ne zaman bitiyor?

İnşaat yasağı ne zaman başlar?

Turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde, yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin ses, görüntü ve çevre kirliliği sebebi ile inşaatlar durduruluyor. Peki, inşaat yasağı ne zaman başlar?

İnşaat yasağı genelgesi 2015!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri tarafından yaz aylarında turistik bölgelerde inşaat yasağı getiriliyor. Peki, inşaat yasağı ne zaman başlıyor? İnşaat yasağı ne zaman bitiyor? İşte inşaat yasağı genelgesi 2015..

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

İnşaat işçileri sokağa çıkma yasağından muaf mı?

Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısında 29 Nisan-17 Mayıs tarihileri arasında tam kapanma kararı alındı. Peki, tam kapanma inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? İnşaat çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf mı? İşte detaylar...

İnşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları!

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı bir takım önlemler hayata geçirildi. Peki bu önlemler kapsamında inşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları...

Soner Yalçın Levent'teki villasında yasa dışı inşaat mı yaptı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın Levent’te SİT alanında yer alan ve kale gibi korunaklı olan 30 milyonluk villasında da yasa dışı inşaat yapıldığı belirtildi.

Antalya'da inşaat yasağının başlama tarihi ertelendi!

Antalya'ta her sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bu sene 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Sivil toplum örgütleri koronavirüs salgını döneminde inşaat yasağının ertelenmesine tepki gösterdi...

Antalya'da inşaat zamanı!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da yaz dönemindeki inşaat yasağını hatırlattı. Karaloğlu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ilkbahar ve sonbahar dönemlerini bu açıdan iyi değerlendirmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

Bakanlık'tan 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, 7 inşaat firmasına ihalelere katılma yasağı getirdi. Karar, Resmi Gazete'de yer aldı...

İzmir'de neden yazın inşaat yasağı yok!

Hürriyet Ankara Gazetesi'nin köşe yazarlarından Oya Armutçu bugün "Şehir Hukuku" köşesinde şehirlerdeki inşaat yasağı konusuna değindi. İşte yazının detayları...

İnşaat yasağı 2016 bitti!

Bu sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bugün sona eriyor. 16 Ekim 2016 tarihi itibariyle önümüzdeki sene yaz dönemine kadar turistlik alanlardaki inşaat çalışmaları devam edebilecek.

inşaat yasağı 2015 Haberi

inşaat yasağı 2015

İnşaat yasağı ne zaman bitiyor?

Yaz aylarında belli bölgelerde inşaat yasağı uygulanıyor. Bu yasak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri tarafından yaz aylarında turistik bölgelerde getiriliyor. 


İnşaatı tamamen durdurmak amaçlı olmayan inşaat yasağı yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerini geçici süreliğine durduruyor.


İnşaat Yasağı hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı genelge yayımlıyor. Bu genelge kapsamında yasağın ne zaman başladığı ve bittiğine dair bilgilere yer veriliyor. Peki, bu yaz inşaat yasağı ne zaman bitiyor?


T.C.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 

Sayı : 24090673-010.06

Konu:İnşaat Faaliyetleri


".... Ülkemiz genelinde alınan tedbirlerin yansıması sonucunda turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs - 15 Ekim ayları arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirilmiş...