03 / 10 / 2024

İnşaat yeni düzenleme

İnşaat yeni düzenleme

 "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları" toplantısı düzenlendi. Toplantıda inşaat ve tapuya yönelik yeni düzenlemeler konuşuldu. 

Cep telefonlarına yeni düzenleme geliyor! Taksitler yeniden belirlendi...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonları için kredi taksitlendirmesinde önemli bir değişiklik yaptığını duyurdu.

Miras sistemi değişiyor mu? Yeni düzenleme ile alınan kararlar neler?

Miras paylaşımında uzun süredir beklenen değişiklikler hayata geçirildiği kaydedildi. Yeni düzenlemeler ile mirasın tapuda eşit olarak dağıtılması zorunluluğu kaldırıldı, bu sayede aile içi anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme apartları vurdu! 250 apart kapısına kilit vuruyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemeler apart ve günübirlik konaklamaları kapsayan düzenlemeler birçok işletmenin kapanmasına neden olacak.

SPK’dan konut yatırımını kolaylaştıran yeni düzenleme

Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle fonların, topraktan gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarının önü açıldı. Yeni düzenlemenin konut arzını artırarak fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülüyor.

Bu ilçede kişi başına iki ev düşüyor! Belediye başkanı yeni düzenleme istedi! 

Tekirdağ Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, ilçede yaşanan konut sorunu ile ilgili konuştu ve yeni düzenleme önerisini gündeme taşıdı. İşte ayrıntılar... 

Engelli raporu nasıl alınır 2024? Engellilerin araç alımında yeni düzenleme detayları 2024!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu yeni vergi paketinde, engellilere sağlanan ÖTV indiriminin kaldırılacağı iddia edilirken söz konusu düzenleme ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İşte engellilerin araç alımı ile ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün ve projelerin önünü açacak yeni düzenleme!

Konut piyasasında planlanan yeni düzenlemelerle gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak.

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

TÜVTÜRK'ten yeni düzenleme! Arabası olanlar mutlaka baksın! Bunu yapmayanlar eli boş dönecek!

Milyonlarca taşıtın muayene edildiği TÜVTÜRK yeni düzenlemeye gitti. Yeni uygulamadan haberi olmayan araç sahipleri, hiçbir işlem yaptıramadan eli boş dönüyor.

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.

İnşaat yeni düzenleme Haberi

İnşaat yeni düzenleme

Yatırım Ortamı İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK) 2017-2018 Dönemi çalışmaları kapsamında inşaat ve tapu konularında hayata geçirdiği reformlar ve uygulamalar, TOBB'un ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın da katılımıyla gerçekleştirilen "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları" toplantısında ele alındı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre inşaat ile ilgili işlemlerin, kolaylaştırılabilecek işler olduğunu dile getiren Akdağ, şu açıklamaları yaptı. 

Birtakım şirketler doğrudan kendi binalarını da yapıyorlar. Sonuçta bir inşaat şirketiyle birlikte yapsalar da onların sürate ihtiyacı var. Belediyeye gideceğim, oradan Sosyal Güvenlik Kurumu'na gideceğim, Maliye'ye gideceğim, tapuya gideceğim. Bunların hepsini şu anda kaldırmış durumdayız. Bunları bitirdik, bir inşaat izni aldık. Ondan sonra şantiyemi kuracağım, bir daha SGK'ye gitmem lazım. Niye? İş yeri kaydı oluşturmak için. Bunları da ortadan kaldırıyoruz, hepsini elektronik ortamda yapma imkanı...