05 / 05 / 2024

inşaat yeterlilik belgesi için sınav mı yapılacak

inşaat yeterlilik belgesi için sınav mı yapılacak

İMKON ve Yenimahalle Belediyesi arasında, inşaatlarda çalışanların mesleki yeterliliklerini arttırmaya yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

Antalya'da mesleki yeterlilik belgesi eğitim alanı için arsa satışı!

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, seçim döneminde verdiği sözü tuttu ve mesleki yeterlilik belgesi eğitimi alanı için 370 metrekare arsa satın aldı.

İmalat sanayisi inşaat yatırımlarında KDV iadesi devam edecek!

İmalat sanayisi yatırımları üzerindeki KDV'den kaynaklı finansman yükünü gidermek amacı ile yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilecek inşaat harcamaları için yüklenilecek KDV'nin iadesine yönelik uygulama 2020 ve 2021 yıllarında da devam edecek...

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım yargılanıyor!

CHP’li Aybars Yıldırım, otel diye 29 daireli apartman dikmişti. Yıldırım, ardından inşaat mühürlenip yıkım kararı verilince yalan beyanla imar barışı belgesi aldı. Şimdi sahtekarlıktan yargılanıyor.

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

İzmir Karaburun'da sit alanına yapılan inşaat yarın yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Karaburun Belediyesinin mühürlemesine rağmen inşaatı devam eden yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi, inşaat yarın yıkılacak.

Mahir Eller Projesi ile 111 inşaat çalışanı sertifikalarını aldı!

Kilis'te AB tarafından finanse edilen Mahir Eller Projesi kapsamında yapılan mesleki yeterlilik sınavı sonucu belge almaya hak kazanan 111 inşaat sektörü çalışanına belgeleri teslim edildi.

İnşaat sektörünün canlanması için strateji belgesi hazırlanmalı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Edirne’de “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” düzenledi. THBB Kalite Güvence Sistemi (KGS) İktisadi İşletmesi Direktörü Selçuk Uçar, inşaat sektörünün 2019’a iyi başlamadığını ifade etti.

'İnşaat sektörü için strateji belgesi hazırlansın' önerisi!

“Hazır Beton Endeksi” 2019 Nisan Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, inşaat ve bağlantılı sektörlerde hareketlilik düştü ve inşaat faaliyetlerinde canlanma beklentisinin zayıfladı.

Belgesiz inşaat işçisi çalıştırılmayacak!

Aralarında inşaat demircisi, kalıpçısı, duvarcısı ile kaynakçısının da olduğu "Tehlikeli" ve "Çok tehlikeli" sınıfta bulunan 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi almayanlar artık kamunun hizmet alım ve yapım işlerinde çalıştırılmayacak.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

inşaat yeterlilik belgesi için sınav mı yapılacak Haberi

inşaat yeterlilik belgesi için sınav mı yapılacak

(İMKON) İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ve Yenimahalle Belediyesi arasında, inşaatlarda çalışanların mesleki yeterliliklerini arttırmaya yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

İnşaat sektöründe çalışan işçi ve ustalarda mesleki yeterlilik belgesi zorunlu tutuluyor. Kanuna göre belgesi olmayan işçiler inşaatlarda çalışamayacak.

FETHİ YAŞAR: “YETERLİLİK BELGESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Ankara’da, Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Fethi Yaşar, zorunlu olan yeterlilik belgesini desteklediklerini söyledi.

Ankara’da çalışacak inşaat işçilerinin eğitimini İMKON ile birlikte vereceklerini söyleyen Yaşar; “Yenimahalle Belediyesi olarak sonuna kadar arkasında duracağız, eksikleri varsa gidereceğiz. Buradan belge ve diplomasını alan vatandaşlarımızın da iyi bir şekilde iş bulmaları sağlanacaktır. Ülkemize, Ankara’mıza ve Yenimahalle’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 
İMKON BAŞKANI TELLİOĞLU:
“ÖYLE ŞANTİYELER GÖRDÜK Kİ SURİYE’DEKİ SAVAŞ ALANINDAN FARKSIZ”

Şantiyelerde kötü şartlar altında çalışıldığını belirten İMKON Başkanı Tellioğlu, “Öyle şantiyeler gördük ki,...