10 / 05 / 2024

inşaat zirvesi 2017

inşaat zirvesi 2017

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "Geleceğe Yatırım: Dijital Dönüşüm" temasıyla düzenlediği 8. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleştirildi.

AYİDER, inşaat sektörünü bir araya getirdi! İnşaat Zirvesi'nde neler konuşuldu?

AYİDER, inşaat sektörünün en önemli zirvelerinden birinin ev sahibi oldu. Zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Peki hangi konular gündeme geldi? İşte ayrıntılar...

AYİDER, İnşaat Zirvesi'nde sektörü bir araya getiriyor!

AYİDER, sektör paydaşlarını “İnşaat Zirvesi”nde bir araya getiriyor. 2020 yılından beklentiler, kentsel dönüşümün geleceği gibi konular da gündeme taşınacağı zirve, 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık'ta! 

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Zirvede Türkiye’den ve yurt dışından konuşmacılar dünya ve Türkiye’deki inşaat sektörünün geleceğine dair öngörülerini paylaşacak..

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2017!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. İşte Anadolu 500 listesine giren en iyi inşaat şirketleri...

2017'de en hızlı büyüyen sektör inşaat oldu!

2017’nin en hızlı büyüme kaydeden sektörleri de sırasıyla inşaat, petrol, petrokimya, finans, tarım, sanayi ve havacılık olarak dikkat çekti. 

İnşaat malzemesi sanayisi üretimi 2017'de yüzde 6,4 arttı!

‘Türkiye İMSAD Şubat 2018 Sektör Raporu açıklandı. Raporda inşaat malzemesi sanayisinin, 2017 yılında üretimini yüzde 6,4 artırdığı vurgulandı.

ABD'de inşaat harcamaları 2017'de yükseldi!

Aralık ayında yüzde 0,7 artışın yaşandığı ABD'deki inşaat harcamaları 2017'yi beklenenden daha iti bir performansla kapattı..

2017'nin reklam şampiyonu inşaat!

2017'nin reklam şampiyonu belli oldu. Finans, inşaat ve perakende gibi sektörlerdeki reklam artışı satışları da olumlu etkiledi.

2018 inşaat sektörü için yatırımların yılı olacak!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün 2017 yılınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş arttı!

2017 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azalırken, brüt ücret-maaş arttı.

2017'de inşaat harcamaları arttı!

Yatırım harcamaları 2017'nin ilk yarısında başta inşaat harcamaları olmak üzere önemli ölçüde artış gösterdi.

İnşaat sektörü işgücü maliyeti endeksi yüzde 15,4 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan 2017 yılı üçüncü çeyrek işgücü maliyeti endeksi inşaat sektöründe yüzde 15,4 arttıç 

İnşaat mühendisliği Kasım 2017'de en çok aranan pozisyon oldu!

Yenibiriş‘in 2017 Kasım verilerine göre en fazla aranan ilk beş pozisyon inşaat mühendisliği oldu.  İnşaat mühendisliğini inşaat teknikeri, elektrik mühendisi, yönetici asistanı takip etti.

inşaat zirvesi 2017 Haberi

inşaat zirvesi 2017


Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "Geleceğe Yatırım: Dijital Dönüşüm" temasıyla düzenlediği 8. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleştirildi. Zirve'ye ilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve  Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan gibi birçok isim katılım gösterdi. 

Faruk Özlü, "İnşaat sektörünün büyüklüğü, bu sektörü ülkemiz için stratejik önemde ele almamızı zorunlu kılıyor. Özellikle inşaat malzemesi sektörünün, kalite ve tasarımla fark yaratması gerekiyor." diye açıklama yaptı. Özlü, sözlerine şöyle devam etti; Çevre, sağlık, eğitim, ulaşım, spor, kültür gibi bileşenleri, kentleşme planlarının odağına koymalıyız. Tarihi ve çevresel dokuyu, mutlak surette gözetmeliyiz. Deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde, kentsel dönüşümü hassas bir biçimde ele almalıyız. Kentsel dönüşümde, sadece binalar dönüşmez. İnsan yaşamı, şehirler ve alışkanlıklar da dönüşür....