10 / 05 / 2024

inşaatçılar borçlandımı

inşaatçılar borçlandımı

İnşaatı bitmiş projelerde daire satamamaktan dert yanan firmalar bulunduğunu ifade eden Çuhacı, "Bir dönem Katarlılar, Suudi Arabistan'dan gelenler ciddi alım yaptı fakat artık onlar da yok. İnşaatçıların bize olan borçları inanılmaz durumda. " dedi.

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, geçen senenin son çeyreğinde Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'la 2,7 milyar dolarlık anlaşma sağladığını, bunun 10 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2022'de 2,57 milyar dolar oldu! 

Türkiye İMSAD tarafından her ay hazırlanan Dış Ticaret Endeksi’nin 2022 Kasım sonuçları açıklandı. Buna göre; inşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2022'de 2,57 milyar dolar oldu. İşte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2021'de 2,74 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi'nin Kasım 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 2,74 milyar dolar, miktar olarak 5,2 milyon ton seviyesinde oldu.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım'da en yüksek değere ulaştı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Kasım 2020 sonuçlarına göre; Ekim ayından sonra Kasım'da inşaat malzemeleri ihracatı 2 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

İnşaat malzemeleri endeksi Kasım'da yüzde 1,83 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Kasım 2020 fiyat indeksi sonuçlarına göre, Kasım ayında bir önceki aya göre inşaat malzemeleri grubunda yüzde 1.83 arttı. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi!

İstanbul’daki vatandaşın bir evi varsa yatırım için 1 milyon bandındaki evi tercih etmediğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Vatandaş gidiyor parasını mevduat faizine yatırıyor. İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi. Faizler düştükçe bu tablo değişecek” dedi.

Eğirdir Gölü'nde cami inşaatına başlandı!

Özel koruma alanı olan Eğirdir Gölü’nün çevresinde otel inşaatının ardından şimdi de cami inşaatına başlandı.

inşaatçılar borçlandımı Haberi

inşaatçılar borçlandımı

Çin'deki ekonomik yavaşlama Türkiye'deki çimentocularm uykusunu kaçırıyor. İç piyasadaki daralmanın neticesi olarak Çinli üreticilerin ihracata ağırlık vermesinden çekinen Nuh Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Çuhacı, "Çinliler yarın üretimlerinin az bir kısmını bile ihracata çevirmeye karar verseler piyasamızı bitirirler" diyor. Nuh Çimento'nun tek lokasyondan gerçekleştirdiği 4 milyon metreküp hazır beton ve 6 milyon ton çimento satışıyla Türkiye ve Avrupa'da birinci sırada yer aldığını kaydeden Çuhacı, Çin'de tek lokasyonda 20 milyon ton üretim yapan şirketler olduğuna dikkat çekiyor. "Çin'in toplam üretimi 2 milyar ton civarında. Korkumuz şu ki, ülkedeki daralma yarın öbür gün tüm sektörleri vurmaya başlayınca ihracata yönelecekler. 

Gelişmeler hayra Getir.com ortaklığıyla girişimci oldu Türkiye Gerıç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) de Yönetim Kurulu Başkanı olan Rahmi Çuhacı, dernekte en çok ilgilendikleri konunun...