13 / 05 / 2024

İnşaatı bitirilmemiş bina yıkım yeniden inşa

İnşaatı bitirilmemiş bina yıkım yeniden inşa

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısından okuyucularından birinin sorduğu soru üzerine İnşaatı bitirilmemiş binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi konusuna değindi..

Akademisyen İnşaat Mühendisi: Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum! O bina herkesi hayrete düşürdü!  

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir binanın fotoğrafını paylaştı ve böyle bir şeyi ilk kez gördüğünü söyleyerek, "Peki bu bina nasıl bu aşamaya kadar gelebilmiş?" sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

İstanbul Güngören'de 5 katlı binanın 4. katında iki kardeş evlerinin her odasına kurdukları ses düzenekleri ile komşularını çileden çıkarttı. Bina sakinleri ise çareyi evlerini satmakta buldu. İşte filmleri aratmayan o olay...

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayhan Yıldız, Çağdaş Güren, Ellez Tosun ve Mikail Dülye ortaklığında kuruldu.

Sina Bina İnşaat Ve Madencilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sina Bina İnşaat Ve Madencilik Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Onur Gürbüzkol tarafından kuruldu.

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu.

İst Bina Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İst Bina Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Sürücü tarafından kuruldu.

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çelikoğlu Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Hüseyin Çelik tarafından kuruldu.

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Pendik'te Şahin Doğan, Ege Selçuk ve Deniz Sakar ortaklığında kuruldu.

Brt Sade Bina İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Brt Sade Bina İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Tuncer Sade tarafından kuruldu.

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te 100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hannarici tarafından kuruldu.

İnşaatı bitirilmemiş bina yıkım yeniden inşa Haberi

İnşaatı bitirilmemiş bina yıkım yeniden inşa

1993'te arsa sahipleri ile bir müteahhit anlaşmış, kat karşılığı inşaat yapacaklar. Sözleşme yapıldıktan sonra, arsa hissedarı olan hanımdan ben ve birkaç kişi, bu hanıma düşen dairelerle ilgili satış vaadi sözleşmesi yaparak daire satın aldık. Ancak bugüne kadar inşaat bitirilmedi. Hatta o hale geldi ki, şimdi arsa sahipleri kısmen yapılmış olan binayı yıkıp yeni bir müteahhide verip inşaatı bitirmek istiyor. Ancak bizlere de, yeni binada daire vermeyi ama bir miktar daha para ödememizi istiyorlar. Buna karşı zarara uğramamak için ne yapmalıyız? • H.P. 


Kat karşılığı inşaatın bu gibi riskleri var. Bu risklerin olması sebebi ile arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan sözleşmeler çok önemli. Müteahhitler bu işin profesyoneli olduğu için ellerinin altında hazır sözleşmeler bulunur. Bu sözleşmelerde müteahhit kendisini en üst...