06 / 05 / 2024

inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır

inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır

2015 yılına ait inşaat maliyet bedellerine göre, betonarme ve "basit inşaat" olarak inşa edilecek 100 metrekare bir konutun inşaat maliyeti 36 bin TL olarak hesaplanıyor...

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat sigortaları pandemiden nasıl etkiledi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Zuhal Doğan, bugünkü köşesinde inşaat sigortalarını kaleme aldı. İşte Zuhal Doğan'ın 'Yatırımlardaki düşüş inşaat sigortalarına da yansıdı' başlıklı yazısı...

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılı olağan genel kurulu 5 Kasım'da!

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısının 5 Kasım 2021 Cuma günü saat 14.00'da Halkalı Caddesi No:245 Sefaköy/Küçükçekmece/İSTANBUL adresinde bulunan şirket merkezinde yapılmasına karar verildi. 

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

İnşaat metrekare maliyeti hesaplama 2021!

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2021 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarına göre hesaplanacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat metrekare maliyeti hesaplama 2021...

İnşaat metrekare birim maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri, 2021 yılında inşaat türlerine göre yapılacak maliyet hesaplamalarına göre hesaplanacak. Peki, inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? İşte inşaat maliyeti hesaplama formülü 2021...

Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır 2021?

Yapı binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri bu yıl da belli oldu. Peki kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır 2021? İşte 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2021...

Vebitcoin’in patronu İlker Baş nasıl battıklarını anlattı!

Thodex’in sahibi 2 milyar dolar vurgun yaptı. Kripto paradan kaçış başladı. Vebitcoin’in patronu İlker Baş, borçlarını ve nasıl battıklarını anlattı...

Küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlar inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Pandemi sebebiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Tek-Art İnşaat'ın 2019 yılı zararı, geçmiş yıl zararlarına ilave edildi!

Tek-Art İnşaat'ın 2019 yılı zararının Sermaye Piyasası Mevzuatına göre, geçmiş yıl zararlarına ilave edilmesine ilişkin talebi 101 milyon 790 bin 81,484 TL tekabül eden kabul oyu ile oybirliğiyle kabul edilmesine karar verildi.

Ütopya Turizm İnşaat'ın 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Aralık'ta!

Ütopya Turizm İnşaat'ın gündem maddelerini görüşmek üzere 16 Aralık 2020 Çarşamba Günü Saat 11.00'da 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının, Çankaya Mah. Çankaya Cad. No: 28 /5 Çankaya / ANKARA adresinde bulunan Şirketimiz merkezinde yapılmasına karar verildi. 

inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır Haberi

inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır

100 metrekare bir konutun inşaat maliyeti 36 bin TL!

İnşaat maliyet bedelleri, 27 Ağustos 2014 tarihinde 29101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak vergisi kanunu genel tebliği ile açıklanıyor.


Bilindiği üzere inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor.


Ancak hesaplamaya; metrekare normal inşaat bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil edilmiyor. Kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8; asansör için yüzde 6 oranında ilave yapılıyor.


2015 yılına ait inşaat metrekare maliyet bedelleri cetveline göre 2015 yılında BETONARME olarak inşa edilecek 100 metrekarelik bir evin maliyeti ortalama maliyetleri aşağıda sıralanıyor.


Basit inşaat olarak inşa edilecek 100 metrekare bir konutun inşaat maliyeti 36 bin TL olarak karşımıza çıkıyor.


Lüks İnşaatta

Asgari:...