22 / 07 / 2024

inşaatla büyüme

inşaatla büyüme

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği ( OTİAD ) Başkanı Ali Ulvi Orhan daha önce dünyada yaşanan krizlerden çok fazla etkilenmediklerini ancak bugün durumun tersine döndüğünü vurguladı.

İhtiyaç fazlası arz kentsel dönüşüm kapsamında yaratılıyor!

Kentsel dönüşüm, süratte devam ediyor. İhtiyaç fazlası arz kentsel dönüşüm kapsamında yaratılıyor ve bu arzın talebi de yine kentsel dönüşüm bağlamında ve gelir düzeyine bakılmaksızın 'zorla' oluşturuluyor

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin 2023-2024 seneleri için büyüme beklentisini açıkladı. Buna göre Moody's'in beklentisi yukarı yönlü oldu.

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

inşaatla büyüme Haberi

inşaatla büyüme


İnşaatla büyüme bir yere kadar üretime dayalı ekonomi gerek Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanı Ali Ulvi Orhan daha önce dünyada yaşanan krizlerden çok fazla etkilenmediklerini ancak bugün durumun tersine döndüğünü vurguladı. Orhan "1994 ve 2001'deki krizler Türkiye'nin kriziydi. İhracata dayalı olduğumuz için iç krizden çok etkilenmedik. 2008'deki krizden Osmanbey'in mal sattığı ülkeler dünya ekonomisine çok entegre olamadığı için yine etkilenmedik. 2013'teki kriz ise etkilemeye başladı. Çünkü çevre ülkelerin tamamında bir kriz var. 


Hiç hissetmediğimiz şiddette krizi hissettiğimizi söyleyebiliriz" dedi. Türkiye ekonomisinin gayrimenkul ve inşaat sektörüyle belli bir yere kadar büyüdüğünü belirten Orhan "Üretim, ihracat ve istihdama dayalı ekonomi modeline dönmezsek çok sıkıntı olacak. Firmalar özellikle üretim bazlı olanlar gün geçtikçe küçülüyor. İthal ürünlerdeki korunma tedbirleri rekabet şansımızı zorluyor" diye...