01 / 05 / 2024

inşaatlar nasıl denetleniyor

inşaatlar nasıl denetleniyor

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, sürdürdükleri rutin yapı denetim kontrolleri sırasında ruhsatsız ve güvenlik önlemleri alınmamış inşaatlara tutanak tuttu.

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Milli Piyango sonuçları belli oldu! Nasıl kontrol edilir?

Şanslı ikramiye kazananları açıklandı. Milli Piyango için çekiliş nasıl kontrol edilir? Resmi bilet başvuru yöntemi için tıklayınız...

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat sektörü maliyetlerden ve dövizdeki dalgalanmadan nasıl etkilenecek?

Helmann Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Dr. Selman Özgün, yükselen inşaat maliyetlerinin ve dalgalanan döviz kurunun gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğini anlattı. Özgün, sektörün global düşünmesi gerektiğini ve iş yapış şeklinin değişmesi gerektiğini belirtti.

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

İnşaat sektöründe ilk üç çeyrek nasıl geçti?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan inşaat sektöründe 2021 yılının ilk üç çeyreği nasıl geçti?

Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Çin'in dev gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde olduğu mali kriz piyasalarda tedirginliklere neden oldu. Peki Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Dirençli kentler nasıl inşa edilmeli?

2050 senesinde dünya nüfusunun 9,7 milyara, 2100 yılında ise  11,1 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Artan nüfus ile beraber  inşa ve yönetim yollarında radikal değişimin kaçınılmaz olurken dirençli kentler bir hayli önem kazandı. Peki dirençli şehirler nasıl kurulacak? İşte detaylar...

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

inşaatlar nasıl denetleniyor Haberi

inşaatlar nasıl denetleniyor

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, sürdürdükleri rutin yapı denetim kontrolleri sırasında ruhsatsız ve güvenlik önlemleri alınmamış inşaatlara tutanak tuttu.

Tekirdağ’da zabıta ekipleri 3194 sayılı imar kanununun 32. maddesi gereği yaptığı denetimlerde inşaat ruhsatlarını, plan ve proje onaylarının ruhsat ile birbirini tutup tutmadığının kontrolünü, inşaatların çevre güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığını, inşaatın teknik özelliklerini belirten levhanın binanın görünen yerine konulmasını ve inşaat malzemelerinin yaya kaldırımları üzerinde bırakılmaması konusunda çalışan işçileri uyararak kontrollerini yaptılar.

Yapılan kontrollerde güvenlik önlemleri ile plan ve projeleri tam olan inşaat sahipleri duyarlılıklarından dolayı tebrik edilirken kaçak yapılaşma ve inşaatlarda güvenlik önlemi almayan yapı sahiplerine karşı denetimlerin devam edeceği ifade edildi.


“HUKUKİ YOLLARI TAKİP EDİN”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kesinlikle kaçak ve kural dışı yapılaşmaya göz yummayacaklarının altını çizerken, “Kentimiz her geçen gün...