22 / 05 / 2024

İnşaatlarda denetim sıklaştırılıyor

İnşaatlarda denetim sıklaştırılıyor

Olası afetlere karşı kalitesi yüksek yapılaşmanın temin edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce’nin talimatıyla önümüzdeki süreçte inşaatlarda kullanılacak betonlar elektronik sistem üzerinden denetlenecek.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

İnşaat şantiyelerinden Avrupa şampiyonluğuna!

İnşaatlarda çalışan Ahmet Ertekin'in yolculuğu Avrupa Şampiyonluğuna kadar uzandı. Ahmet inşaatta her işi bir kas hareketine dönüştürdü ve hedefina hızla ulaştı.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi  ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatların belediyelerce denetim yapılması planlanıyor. 

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Belya Ergün tarafından kuruldu.

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ataşehir Belediyesi’nin gecekondu fonu hesabından aidat mı ödendi?

Sayıştay’ın, 2018 denetim raporunda Ataşehir Belediyesi’nin, gecekondu fonu hesabından 1 milyon 516 bin liranın ise Atapark Konutları aidat ödemeleri için kullanıldığı belirtildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaatlarda hassas olmamız gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşaatlarda hassas olmamız gerekiyor. Belediyelerin ruhsat verirken dikkatli olması, zemin etüdü yapılması önem arz ediyor" dedi...

İnşaat işçisi Orhan Şen'in yan flüt tutkusu!

İnşaatlarda seramik ustası olarak çalışan 26 yaşındaki Orhan Şen, şantiyede yan flüt çalarken çekilen videosuyla sosyal medyada dikkatleri üzerine çekti...

İnşaat sektöründe denetim eksiklikleri var!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan yaptığı açıklamada,"İnşaatta denetim konusunda ciddi eksikler var. Sadece teşvikle işler düzelmez. Yanlış yapanın cezalandırılması lazım." şeklinde konuştu.

İnşaatlarda denetim sıklaştırılıyor Haberi

İnşaatlarda denetim sıklaştırılıyor

Olası afetlere karşı kalitesi yüksek yapılaşmanın temin edilmesi için Çevre  ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce’nin talimatıyla önümüzdeki süreçte inşaatlarda kullanılacak betonlar elektronik sistem üzerinden denetlenecek.


Bu çalışmalar sürecinde; yapı denetim ve laboratuvar kuruluşları ile denetçi mimar ve mühendislerine izin belgesi verilmesi aşamasından başlayarak faaliyet gösterdikleri süre içerisinde gerçekleştirdikleri proje ile ruhsat sonrası inşaat faaliyetlerin her aşamasındaki denetimlerinin izlenerek kontrol edildiği ve kayıt altına alındığı "Ulusal Yapı Denetim Sistemi" yazılımının geliştirilmesi hedefleniyor.


Bakan İdris Güllüce "Sürdürülen çalışmalar sayesinde, yapıların güvenli inşa edilmesi için laboratuvar ve yapı denetim kuruluşlarının betona ilişkin iş ve işlemleri Bakanlığımızca elektronik sistem üzerinden denetlenerek vatandaşlarımızın daha çağdaş, sağlam, sağlıkb, korumak ve güvenli şehirlerde yaşaması sağlanacak." dedi.


Bu amaç dahilinde yeni yazılım sistemi çerçevesinde gekştirilen mobil uygulamalar üe beton numunesinin...