21 / 05 / 2024

İnşaatlarda denetim yönetmelikleri

İnşaatlarda denetim yönetmelikleri

Olası afetlere karşı kalitesi yüksek yapılaşmanın temin edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce’nin talimatıyla önümüzdeki süreçte inşaatlarda kullanılacak betonlar elektronik sistem üzerinden denetlenecek.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

Özderici GYO yönetim kurulu adaylarını ve denetim kuruluşunu seçiyor!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Özderici GYO yönetim kurulu adaylarını ve denetim kuruluşunu seçiyor.

Gökaydın Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Gökaydın Yapı Denetim Limited Şirketi Said 50 bin TL sermaye ile bugün Can Yılmaz tarafından kuruldu.

Körfez GYO 2016 yılı sınırlı denetim raporunu yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2016 yılı ara dönem sınırlı denetim faaliyet raporunu bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Reysaş GYO 2016 yılı sınırlı denetim raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2016 yılı sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

İdealist GYO 2016 yılı sınırlı denetim raporunu yayınladı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, 2016 yılı sınırlı denetim raporunu Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıkladı.

Akmerkez GYO 2016 yılı sınırlı denetim raporu!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, 2016 yılı ara dönem özet finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Nurol GYO 2016 yılı sınırlı denetim raporunu yayınladı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, 2016 yılı ara dönem özet finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Fırın açma yönetmeliği!

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler, fırınların hangi binada hangi koşullarda açılıp açılamayacağı, imar ve ruhsat yönetmelikleri ile belirleniyor. İşte fırın açma yönetmeliği ve fırın açma şartları..

Tüketici Yasası'nın kritik yönetmelikleri devreye giriyor!

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin tüm yol haritası netleşiyor. 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de büyük ölçüde tamamlandı.

Risk analizi ve sürekli denetim yönergesi!

Risk analizi ve sürekli denetim yönergesi; Sosyal Güvenlik Kurumunun icra ettiği bütün faaliyetlerine yönelik risk analizi ve sürekli denetim ile ilgili çalışmaların yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte yönerge esasları...

İnşaatlarda denetim yönetmelikleri Haberi

İnşaatlarda denetim yönetmelikleri

Olası afetlere karşı kalitesi yüksek yapılaşmanın temin edilmesi için Çevre  ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce’nin talimatıyla önümüzdeki süreçte inşaatlarda kullanılacak betonlar elektronik sistem üzerinden denetlenecek.


Bu çalışmalar sürecinde; yapı denetim ve laboratuvar kuruluşları ile denetçi mimar ve mühendislerine izin belgesi verilmesi aşamasından başlayarak faaliyet gösterdikleri süre içerisinde gerçekleştirdikleri proje ile ruhsat sonrası inşaat faaliyetlerin her aşamasındaki denetimlerinin izlenerek kontrol edildiği ve kayıt altına alındığı "Ulusal Yapı Denetim Sistemi" yazılımının geliştirilmesi hedefleniyor.


Bakan İdris Güllüce "Sürdürülen çalışmalar sayesinde, yapıların güvenli inşa edilmesi için laboratuvar ve yapı denetim kuruluşlarının betona ilişkin iş ve işlemleri Bakanlığımızca elektronik sistem üzerinden denetlenerek vatandaşlarımızın daha çağdaş, sağlam, sağlıkb, korumak ve güvenli şehirlerde yaşaması sağlanacak." dedi.


Bu amaç dahilinde yeni yazılım sistemi çerçevesinde gekştirilen mobil uygulamalar üe beton numunesinin...