30 / 04 / 2024

İnşaatlarda elektronik denetim

İnşaatlarda elektronik denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depreme karşı dayanıklı binaların yapılması ve yapı denetimlerindeki usulsüzlüklerin engellenmesi amacıyla inşaatlarda kullanılan betonları "elektronik sistem" ile denetleyecek.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

A101'de haftalık kampanyalar devam ediyor! Temizlik ürününden, elektronik eşyalara kadar fırsat ürünler...

A101 bu hafta mutfak malzemelerinden, temizlik malzemelerinden, elektronik eşyalardan tabaklara kadar pek çok üründe indirim yapacak. İşte ayrıntılar...

İsdem Grup İnşaat Elektronik Orman Ürünleri Ve Tekstil Limited Şirketiİsdem Grup İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

İsdem Grup İnşaat Elektronik Orman Ürünleri Ve Tekstil Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Demir tarafından kuruldu.

Hanatolia Geri Dönüşüm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hanatolia Geri Dönüşüm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Özer tarafından kuruldu.

Çeyiz hazırlığı yapanlar dikkat! A101'de Katlanır Masa 299 TL, Su Isıtıcı 249 TL! 16 Mart 2023 fiyat listesi

A101'de sabırsızlıkla beklenen güne 2 gün kaldı. Elektronik alanında ve en çok lazım olacak pratik ev malzemeleri ve teknoloji alanında bir çok üründe hepinizin beğenisini kazanacak ürünler bu listede. A101'in 16 Mart kataloğunu görmek için haberimizi okuyun. 16 Mart fiyat listesi

Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar dikkat! 500 TL 10 Ocak'ta hesaplara aktarılacak!

Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar, Bankkart ile yapacağınız elektronik ürün alışverişinde 500 TL indirim fırsatından yararlanmak için son 14 gün. İşte kampanyanın detayları...

Azra Grup Oto Yedek Parça Petrol Lojistik İnşaat Elektronik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Azra Grup Oto Yedek Parça Petrol Lojistik İnşaat Elektronik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Kağıthane'de Muhsin Çakır tarafından kuruldu.

Elektronik kitapların en iyileri burada! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Okumanın yeni yolu e-book. Her an her yerde yanınızda taşıyıp sayfa çevirmekten kurtulacağınız elektronik kitap çeşitleri ve fiyatları şöyle…

Axess Kart, elektronik, mobilya ve yapı market alışverişlerinizde 75 TL chip paza kazandırıyor

Axess kredi kartınızla elektronik, mobilya ve yapı market sektörlerinden yapacağınız toplam 2000 Türk Lirası ve üzeri alışverişinize 75 Türk Lirası değerinde chip para kazanma fırsatını kaçırmayın! İşte 30 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek kampanyanın detayları… 

MediaMarkt'tan pişirme ürünlerinde indirim! İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi...

Avrupa'nın önemli elektronik perakende markası MediaMarkt,  mediamarkt.com.tr’de seçili pişirme ürünlerinde indirimli fiyat uygulamasına geçildiğini duyurdu.

Hangarlar Hafriyat İnşaat Elektronik Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hangarlar Hafriyat İnşaat Elektronik Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Yalçın Köse tarafından kuruldu.

Florya Restorasyon Mimarlık İnşaat Elektronik Tedarik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Florya Restorasyon Mimarlık İnşaat Elektronik Tedarik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece’de İsmail Özayyıldız  tarafından kuruldu.

Ekinler Yapı Mimarlık İnşaat Elektronik Bilişim Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekinler Yapı Mimarlık İnşaat Elektronik Bilişim Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün ÜSküdar'da Sedat Aslan tarafından kuruldu.

İnşaatlarda elektronik denetim Haberi

İnşaatlarda elektronik denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depreme karşı dayanıklı binaların yapılması ve yapı denetimlerindeki usulsüzlüklerin engellenmesi amacıyla inşaatlarda kullanılan betonları "elektronik sistem" ile denetleyecek.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, olası deprem riskine karşı binaları güçlendirme çalışmaları kapsamında daha önce yapı denetim ve laboratuvar kuruluşları ile denetçi mimar ve mühendislerine izin belgesi verilmesinden proje ile inşa faaliyetlerine kadar her aşamadaki denetimlerin izlendiği "Ulusal Yapı Denetim Sistemi" yazılımını geliştiren Bakanlık, inşaatlarda kullanılan betonların elektronik sistemle izlenmesine yönelik 2014'te bu yana yürüttüğü çalışmaları Türkiye genelinde hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Söz konusu sistemde geliştirilen mobil uygulama aracılığıyla betonların güvenli olup olmadığına yönelik şantiye sahasından alınan numunelerin doğru yapılardan alınıp alınmadığı eş zamanlı olarak tespit edilebilecek.


Bunun için laboratuvarların teknik elemanları ile yapı denetimi kuruluşlarının teknik elemanları denetim sürecinde bulundukları...