05 / 05 / 2024

inşaatlarda yerli mal kullanımı

inşaatlarda yerli mal kullanımı

Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği, "Yerli Malım, Yerli Param" sloganıyla kampanya başlattı. Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş inşaat sektörünün Antalya' nın lokomotiflerinden olduğunu, inşaatlarda yerli malı her ürünün en kalitesinin bulunabildiğini belirtti.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Yerli malı Oppo A16’ya indirimli fiyat ile sahip ol! 23 Eylül 2022 fiyat listesi

Yerli malı olan OPPO’nun A16 modeli CarrefourSA marketlerde indirimli fiyatlar ile satışa çıktı. Bu cihaza sahip olabilmek için elinizi çabuk tutmanız gerek. İşte detaylar…

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Türkiye’deki inşaatlarda yerli ürünler kullanılmalı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD, ‘Yerli Malı Haftası’ olarak bilinen ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

İnşaatta yerli üretim seferberliği!

Yerli inşaat malzemeleri için, yurt içinde ‘yerli malı kullanım seferberliği’ başladı. Türkiye’nin bazı inşaat malzemelerinde dışa bağımlılığını azaltmak için de harekete geçildi. 

İnşaatta yerli üretim konut fiyatlarını düşürecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat malzemelerinde yerli üretim için harekete geçti. Peki yerli üretim yapılması konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

Birevim’den Yerli Malı Haftası'nda dijital kutlama!

Birevim, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası”nı dijital farkındalık projesiyle kutladı. Marka, artık unutulmaya yüz tutmuş yerli malı ve tasarruf kültürünü sahiplendi.

Mustafa Varank'tan inşaat firmalarına yerli malı kullanın çağrısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

inşaatlarda yerli mal kullanımı Haberi

inşaatlarda yerli mal kullanımı


Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği, "Yerli Malım, Yerli Param" sloganıyla başlattığı inşaatlarda, yerli malı kullanalım kampanyasını her geçen gün genişletiyor.  Bu konuda belediye başkanlarını ziyaret eden ve belediye başkanlarının verdikleri bilboard destekleri nedeniyle teşekkür eden Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, inşaat sektörünün Antalya' nın lokomotiflerinden olduğunu, inşaatlarda yerli malı her ürünün en kalitesinin bulunabildiğini belirtti. 


Antalya'da sadece Lara ve Konyaaltı Sahilinde lüks inşaatların yapılmadığına dikkat çeken Deniz Karataş, orta gelir seviyesine ve hatta dar gelirliye göre de konutlar yapıldığını, buralarda sadece yerli malı ürünlerin kullanılmasının çok önemli olduğunu, harcanan paranın içerde kalacağı gibi üreticinin de destekleneceğini ve daha kaliteli ürün yapmaya teşvik edeceğini belirtti. 


Daha önce inşaatlarda TL kullanımı konusunda destek verdiklerini ifade eden Başkan Karataş,...