01 / 06 / 2024

inşaatta atık dönemi

inşaatta atık dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve de dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

İnşaatta 'yükseliş' dönemi!

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut pazarında yaşanan hareketlilikle ilgili konuştu. Tahincioğlu, ''İnşaat sektöründe en kötü geride kaldı. İstihdamda iyileşme başladı, duran ya da yavaşlayan inşaatlar hızlandı” dedi.

Başakşehir'de inşaatta göçük!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir inşaatta göçük meydana geldi. Olay sonucunda göçük altında kalan 1 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Arasya Enerji Ve Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arasya Enerji Ve Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Arda Ali Can tarafından kuruldu.

Asfa Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asfa Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Eser ve Fahrettin Ertemel ortaklığında kuruldu. 

Tokat Dedeli emekli TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Tokat Dedeli projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Yozgat Yenifakılı'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Yenifakılı projesi için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Kırşehir Kayabaşı'nda sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kayabaşı projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

inşaatta atık dönemi Haberi

inşaatta atık dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında miktarı her gün artan inşaat ve yıkıntı atıklarının depolanmasının önüne geçilmesi ve tekrar kullanımının sağlanması için harekete geçildi. Bu çerçevede TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi işbirliğiyle yürütülen İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi, ilk sonuçlarını vermeye başladı.


Proje kapsamında inşaat ve yıkıntı atıklarından, tuğla, çimento, beton ürünleri ve asfalttan deneme üretimleri yapıldı. 


Bir şirketin Kocaeli fabrikasında, inşaat ve yıkıntı atıkları karıştırılarak üç tipte tuğla üretimi başarıyla gerçekleştirildi. İstanbul'daki bir fabrikada ise atıklardan çimento üretildi. Yaklaşık 3 bin ton karışık haldeki inşaat-yıkıntı atığı, hammaddeyle karıştırılarak çimento haline getirildi. 


Yol yapımı ve kent mobilyalarında kullanıldı


İnşaat ve yıkıntı atıklarından geri kazanılan malzemenin kullanıldığı bir diğer sektör de yol yapımı oldu. İstanbul Arnavutköy'de bir sokakta, 8 metre...