05 / 05 / 2024

İnşaatta belgesiz işçi çalıştırana ceza

İnşaatta belgesiz işçi çalıştırana ceza

İnşaat sektöründe belgeli işçi çalıştırmayana ceza dönemi başlıyor. Türkiye MYM Başkanı Özdemir, 6645 sayılı Yasa kapsamındaki işverenlere yönelik cezai müeyyidelerin 26 Mayıs’tan itibaren uygulanacağını söyledi.

İnşaatta belgesiz işçi çalıştırana ceza!

İnşaat sektöründe belgeli işçi çalıştırmayana ceza dönemi başlıyor. Türkiye MYM Başkanı Özdemir, 6645 sayılı Yasa kapsamındaki işverenlere yönelik cezai müeyyidelerin 26 Mayıs’tan itibaren uygulanacağını söyledi.

2016'dan sonra inşaat sektöründe belgesiz işçi çalışmayacak!

Hayrettin Demirtaş, inşaat sektöründe Mayıs 2016'dan sonra belgesiz işçi çalıştırılmayacağını açıkladı. Demirtaş, en çok iş kazasının inşaat sektöründe olduğuna dikkat çekerek, yasal zorunluluğun olumlu sonuçlar getireceğini belirtti.

Rusya'da inşaatta yabancı işçi sınırlaması!

12 milyon göçmenin çalıştığı Rusya, yabancı işçiye sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanlığı, inşaatta yabancı işçi oranını yüzde 65'le sınırlamak için teklif sundu.

Rusya inşaatta yabancı işçi çalıştırma oranını sınırlandıracak!

12 milyon göçmenin çalıştığı Rusya, yabancı işçiye sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanlığı, inşaatta yabancı işçi oranını yüzde 65'le sınırlamak için teklif sundu.

Kentsel dönüşüm ada içi emsal transferleriyle gerçekleşmeli!

Büyük Kulüp Genç Girişimciler Komitesi tarafından bugün düzenlenen “Gayrimenkul ve İnşaatta Riskler ve Fırsatlar Zirvesi”nde konuşma yapan AYİD Genel Sekreteri Şişik, planlanmamış imar artışları ve ada içi emsal transferi konularına dikkat çekti.

Ankara Mamak kentsel dönüşümle değişiyor!

Ankara Mamak'ın Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dulluk, Büyük Kayaş, Tepecik Mahalleleri'nin tamamını, Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgürler, Küçük Kayaş Mahalleleri kentsel dönüşümle değişiyor.

Mamak kentsel dönüşümle değişiyor!

Mamak kentsel dönüşümle değişiyor. Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dulluk, Büyük Kayaş, Tepecik Mahalleleri'nin tamamını, Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgürler, Küçük Kayaş Mahalleleri kentsel dönüşümle değişiyor.

Sivas'ın çehresi değişiyor!

Sivas Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Esentepe Mahallesi, Kaski Sanayi ve şehrin faizli bölgelerinde kentsel dönüşüm başlatıldı. Belediye Sivas'ın çehresini değiştirmek için adım altı.

Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının İstinye ayağı için düğmeye basıldı!

Kadir Topbaş'ın yerel seçim döneminde duyurduğu "Sarıyer, AyazağaİTÜ- İstinye Raylı Sistem Projesi" için çalışmalara başlanacak.Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının İstinye ayağı için düğmeye basıldı.

Yıldırım ve Osmangazi'den dönüşüm birliği!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ' Kentsel Dönüşüm ' projesini masaya yatırdılar. Yıldırım ve Osmangazi' den dönüşüm birliği...

Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma!

OSMANGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye anlattı. Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma yapıldı...

Melen Havzası'nın çehresi değişecek!

Ben başta olmak üzere bu işin takipçisi olacağız. 15 paketlik büyük bir eylem planı hazırladıklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Melen Havzası'nın çehresini değiştirmeye kararlıyız, dedi.

Akyazı Stadı'nın isim hakkı için 30 milyon Euro'luk teklif!

Trabzonspor'un yeni mabedi olacak Akyazı Stadı için flaş bir teklif yapıldı. Akyazı Stadı'nın isim hakkı için Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından birisinin yıllık 6 milyon euro'dan 5+5 yıllık teklifte bulunduğu öğrenildi.

İnşaatta belgesiz işçi çalıştırana ceza Haberi

İnşaatta belgesiz işçi çalıştırana ceza

İnşaat sektöründe belgeli işçi çalıştırmayana ceza dönemi başlıyor. Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (Türkiye MYM) Başkanı Gürhan Özdemir, mesleki yeterlilik ve belgelendirme sürecine ilişkin yasal düzenlemelerin tamamlandığını ve konuya ilişkin 6645 sayılı Yasa kapsamındaki işverenlere yönelik cezai müeyyidelerin 26 Mayıs’tan itibaren uygulanacağını söyledi.


2015 Mayıs’ta yürürlüğe giren tebliğ ile tehlikeli ve çok tehlikeli meslek grubuna giren 40 meslekte mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçilerin çalıştırılamayacağını aktaran Özdemir, işverenlerin mağdur olmamaları ve teşviklerden faydalanabilmeleri için yeterlilik belgesi olmayan işçi çalıştırmamakta hassas davranmaları gerektiğini ifade etti. Tebliğde belirtilen mesleklerin 17’sinde Türkiye MYM’nin mesleki yeterlilik belgesi verme yetkisi olduğunu belirten Özdemir, mesleki yeterlilik sınavlarına girerek sınavlardan başarılı olan işçilerin 2017 sonuna kadar ücretlerinin tamamının, 2019’a kadar yarısının işsizlik sigortası fonundan karşılanacağını...