16 / 05 / 2024

inşaatta ciro artıyor

inşaatta ciro artıyor

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi bu yılın 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,1, inşaat üretim endeksi de yüzde 1,1 arttı.

İnşaat ciro endeksinde yüzde 99.4 artış! Ocak 2024 rakamları şimdi açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2024'e ilişkin ciro endekslerine göre, inşaat ciro endeksi yüzde 99,4 arttı. İşte o son dakika rakamlar...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İnşaat maliyetindeki artış bir yılda yüzde 72 oldu! Bina maliyetleri katlanıyor!

Şubat 2023'e ilişkin inşaat maliyetindeki artış tek tek açıklandı. İşte kalem kalem inşaat maliyet endeksi Şubat 2023 rakamları...

Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor! 

Deprem bölgesinde artçı depremler devam ederken, kalıcı konut inşaatları için de harekete geçildi. Deprem konutlarında ilk ihaleleri kazan firmalar belli oldu! Kalıcı konut inşaatları başlıyor!   

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

İnşaatta fiyat artışı durdurulmalı!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, artan inşaat malzemeleriyle ilgili basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Kaya, inşaatta fiyat artışının durdurulmasını talep etti.

İnşaat maliyetlerindeki artış durdurulamıyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, inşaat maliyetlerindeki artışın pandemi ile birlikte yükselen arsa fiyatlarıyla birleşince iç piyasada konut geliştiricilerinin frene basmak zorunda kaldığını değerlendirdi...

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Emlakçılar için eğitim şartı getirildi!

Emlakçılar için eğitim şartı geldi. 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak ya da bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı aranıyor.

Amerika'da ödenmemiş kira borçları giderek artıyor!

Amerika çapında ödenmemiş kira faturaları giderek artıyor. Federal hükümet ve bazı eyaletlerse kira ödemelerini yapamayan ailelerin evlerinden tahliye edilmelerini engellemek için bazı çalışmalar yapmıştı, fakat borçlar hala artışta.

Türkiye Ukrayna'da inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında ortak bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre Türkiye 'Büyük İnşaat' ile Ukrayna’daki inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Türkiye'de gayrimenkule talep artıyor!

Türkiye'de yatırım ortamı olmadığı için tasarruflar yatırımlara gitmiyor. Döviz, altın olarak saklanıyor. Yada gayrimenkul talebi artıyor.

inşaatta ciro artıyor Haberi

inşaatta ciro artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının 1. çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. 


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014 yılı 1. 

çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,1 artış kaydetti. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32 arttı. 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,1 arttı. 


Ankara 24...