03 / 05 / 2024

İnşaatta rant mı var

İnşaatta rant mı var

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5. İstanbul Finans Zirvesi'nde gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.Babacan, geçen yılı yüzde 4,1'lik gerçekleşmeyle beklentilerden daha yüksek büyüme ile kapattıklarını söyledi.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

İnşaatta yarım kalan projeler tamamlanıyor!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, kurun dengelenmeye başlamasıyla inşaatta yarım kalan projelerin devam ettiğini bunun da çelik piyasasında iç talebi tekrar oluşturmaya başladığını söyledi. 

ÇED raporunda halkın katılımı nedir?

ÇED; yapılması planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED raporunda halkın katılımı nedir?

Osmangazi'de 3 kaçak binanın yıkımı gerçekleşti!

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi inşa etmek adına kaçak yapılaşma ile mücadelesini aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 3 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı kanun gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak uygulanıyor. Peki, kentsel dönüşümde kat mülkiyeti olmayanlar ne yapacak?

Riskli yapıların yıkım süreci nasıl işler?

Riskli yapılar, tapu kütüğünün beyanlar hanesinde belirtilerek, tespit tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde Bakanlık veya İdare tarafından ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor. Peki, riskli yapıların yıkım süreci nasıl işler?

İzmir'de Kalker Ocakları tesisi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Surtaş İşlet. İnş. San ve Nak. Ltd. Şti. tarafından; Kalker Ocakları , Kırma Eleme ve Hazır Beton Tesisi projesi için 12 Şubat 2015 saat 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

İzmir Aliağa'da İzdemir Enerji Santrali projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından; İzdemir Enerji Santrali ikinci ünite ilave projesi için 12 Şubat 2015 saat 10:30'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Alo 181 hattı vatandaşların dertlerine çözüm oluyor!

Alo 181 hattı vatandaşların dertlerine çözüm oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na baftı bu hat sayesinde vatandaşlar hava, su, toprak kirili atıklar ve giirültü şikâjetlerini ilgili birimlere iletebiliyorlar.

Marmara Ereğlisi'nde Trakya Doğalgaz Santrali için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Borusan Trakya Elektrik Üretim San. ve Ticaret A.Ş tarafından; Trakya Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 3 Şubat 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı yapılacak.

Sitede blokların ayrılması mümkün mü?

Kanunen toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlıyor. Peki, sitede blokların ayrılması mümkün mü?

Erzurum'da Ulutaş Bakır Çinko Madeni için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Demir Export A.Ş. tarafından; Erzurum 'da Ulutaş Bakır Çinko Madeni Projesi için 30 Ocak 2015 günü saat 10:00 'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

İnşaatta rant mı var Haberi

İnşaatta rant mı var

Ekonomik büyüme tahmininde revizyon olup olmayacağına yönelik soru üzerine Babacan, geçen yılı yüzde 4,1'lik gerçekleşmeyle beklentilerden daha yüksek büyüme ile kapattıklarını söyledi.


Yılın ilk çeyreğinde tahminlerin üstünde 4,4'lük büyüme yakalandığını dile getiren Babacan, ikinci çeyrekte daha düşük büyüme rakamı görüldüğünü ifade etti. Babacan, şöyle konuştu:


"İlk yarının tamamına baktığınızda tablo çok da iç karartıcı değil. Bu yılın tamamıyla ilgili beklentimiz olumlu. Çok geniş bir aralık vermek gerekirse 3-4 aralığı oldukça emniyetli bir aralık olarak görülmekte. Orta Vadeli Programımızla beraber kesinleşmiş son tahminimizi resmen duyurmuş olacağız. Onu duyurmadan önce benim daha nokta atışı bir tahmin vermeme çok da doğru olmaz. Konsensüs rakamına ya da farklı uluslararası kuruluşlarının, piyasa analistlerinin yaptığı çalışmalara bakıldığında 3-3,5 arasındaki rakamları daha sık görüyorsunuz." 


Büyümenin daha yüksek rakamlar yerine...