06 / 05 / 2024

İnşaatta risk değerlendirmesi nasıl yapılır

İnşaatta risk değerlendirmesi nasıl yapılır

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

İnşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika durum değerlendirmesi yaptı.

DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin alım gücünün olağanüstü düştüğünün altını çizerek, asgari ücret değerlendirmesi yaptı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Türkiye'de ada bazlı kentsel dönüşüm öne çıkacak!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, önümüzdeki dönemde ada bazlı kentsel dönüşümün öne çıkacağını ifade etti. İşte Murat Atay'ın sektör değerlendirmesi...

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinden referandum değerlendirmesi!

İşte Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık ve Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram'ın yaptığı referandum değerlendirmesi...

Kocaeli'de raylı sistemler için ön yeterlilik değerlendirmesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze-Darıca Hafif Raylı Sistem (HRS) ve İzmit Tramvay Uzatma Hatları Uygulamaya Esas Kesin Projelerinin Hazırlanması Mühendislik Hizmetleri danışmanlık hizmeti ön yeterlilik değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 1 Kasım seçim değerlendirmesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı 1 Kasım Seçim Değerlendirmesi yaptı. Öncelik, daha fazla vakit kaybetmeden sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesidir.

İnşaat işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmazsa iş durdurulabilir!

Meydan Gazetesi köşe yazarlarından Dr. Mehmet Bulut iş sağlığı ve güvenliğinde risk değerlendirmesi yapılmasının önemine dikkat çekti. İnşaat işyerlerinde bu yapılmazsa işin durdurulabileceğini söyledi.

Fuad Akhundov: Akkuyu Nükleer'de risk de dalga da olacak!

Türkiye’de kurulan ilk nükleer santral için ‘Bir siyasi partinin değil bir devletin projesi” diyen Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Akhundov dalgalanmalar için, “Risk de dalga da illaki olacak” ifadesini kullandı.

İş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

İşyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği önem taşıyor. İşte, iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

İnşaatta risk analizi nedir?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

Konut kredileri yüzde 150-200 risk değerlendirmeleri arasında!

BBDK'nın Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik değişikliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Konut kredileri de, risk değerlendirmelerinde "yüzde 150 -200" ağırlıklı kategorideki alacaklar arasında.

İnşaatta risk değerlendirmesi nasıl yapılır Haberi

İnşaatta risk değerlendirmesi nasıl yapılır

İnşaatta risk analizi nedir?


Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi, böylece beklenen veya olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin alınmasına ilişkin yöntem ve esasların sistematik bir şekilde belirlenmesini sağlayarak, yaralanmaların ve sağlık bozulmalarının asgari seviyelere indirilmesini sağlamak amacıyla yapılması gerekiyor. 


İşveren çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama, sürdürme ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapması veya yaptırması gerekiyor. Risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmiş olması; işverenin, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması yükümlülüğünü ortadan kaldırmıyor.


İşverenlerin yükümlülükleri

MADDE 5 – (1) İşveren, yapı işlerinde, Kanunun 4 üncü maddesinde belirtilen yükümlülüklerinin yanında özellikle aşağıdaki hususları sağlar;


a) Yapı alanının düzenli tutulmasını ve yeterli temizlikte olmasını,


b) Yapı alanındaki çalışma yerlerinin seçiminde; buralara ulaşımın nasıl sağlanacağının...