25 / 07 / 2024

inşaatta türkiye çin rekabeti

inşaatta türkiye çin rekabeti

Japonya merkezli haber sitesi Nikkei'nin haberinde, Türkiye'nin son yıllarda özellikle inşaat alanındaki yatırımlarla Afrika üzerindeki etkisini artırdığı ve Çin'le rekabet ettiği ifadelerine yer verildi...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye Otomobili’nin fabrika inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrika inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. TOGG tarafından yapılan açıklamada inşaatta şu ana kadar 100 bin metreküp kazı yapıldığı, 9 bin 400 zemin güçlendirme kolonu üretildiği ve 46 bin ton çimento kullanı

Türkiye inşaatta Çin ile yarışıyor!

Türkiye son yıllarda sağlık, eğitim, inşaat ve eğlence gibi birçok alanın bulunduğu hizmet ihracatında bulunuyor. Müteahhitlik alanında uluslararası inşaat şirketlerimiz Çin’le yarışıyor.

Türkiye ve Katar ilişkileri inşaatta yoğunlaşıyor!

Türkiye ve Katar arasında gıda, ilaç ve inşaat alanında 15 işbirliği anlaşması imzalandı. 2017'nin ilk yarısında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 600 milyon dolar olduğu biliniyor.

Türkiye ile İsrail anlaşması inşaatta işbirliğini gündeme getirir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye ile İsrail anlaşmasının inşaat, altyapı ve turizm olmak üzere farklı sektörlerde ekonomik iş birliklerini gündeme getireceğini belirtti.

Mustafa Keleş: İnşaatta yeni Türkiye inşa ediyoruz!

Keleşoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, güçlenen Türkiye ekonomisi içinde inşaatın her zamankinden daha önemli hale geldiğini söyledi. Keleş, "Yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye inşaat sektöründe iyi bir çıkış yakaladı!

TEMFED Hacı Ali Taylan, Türkiye'nin inşaat sektörü alanında çok iyi bir çıkış yakaladığını belirterek, "Bir kere Türkiye uçuyor. Türkiye inşaatta daha 50 sene uçacak, bunu unutmayın" dedi.

Hacı Ali Taylan: Türkiye inşaatta daha 50 sene uçacak!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, Türkiye'nin inşaat sektörü alanında çok iyi bir çıkış yakaladığını belirterek, "Türkiye inşaatta daha 50 sene uçacak, bunu unutmayın" dedi.

Türkiye İMSAD Uluslar Arası İnşaatta Kalite Zirvesi başlıyor!

Türkiye İMSAD Uluslar Arası İnşaatta Kalite Zirvesi başlıyor. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), inşaat sektörünü bir kez daha Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde biraraya getiriyor.

Barış Dumankaya: Türkiye inşaat sektörü yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör konumunda!

TÜİK Haziran ayı konut satış İstatistikleri ile ilgili açıklama yapan Barış Dumankaya şunları söyledi: ".Bugün Türkiye ve Türk inşaat sektörü, yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör konumunda" dedi.

Türkiye'de inşaat halinde olan hızlı tren hat uzunluğu 603 kilometre!

Uluslararası Demir Yollan Birliği (UIC) verilerine göre, hali hazırda dünyadaki hızlı tren hatlarının uzunluğu 21 bin 472 kilometre. Türkiye'de inşaat halinde olan hızlı tren hat uzunluğu 603 kilometre...

inşaatta türkiye çin rekabeti Haberi

inşaatta türkiye çin rekabeti

Japonya merkezli haber sitesi Nikkei Asian Review, "Türkiye Afrika'da Çin'le yarışıyor" başlıklı haberde, Ankara'nın son dönemde çeşitli yatırımlarla Afrika üzerindeki etkisini artırdığını yazdı.

Nikkei muhabiri Akihiro Sano imzalı haberde, Çin'in Afrika'daki etkisinin son yıllarda birçok habere konu olduğu, ancak bölgedeki ekonomik etkisini artırmaya çalışan Türkiye'nin Çin'e meydan okumaya başladığı ifadelerine yer verildi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, son zamanlarda Türk inşaat şirketlerinin Çinli rakiplerini geride bırakarak Etiyopya ve Ruanda'da birçok projeyi üstlendiği, Ankara'nın Afrika ülkelerinde neredeyse Çin'in sahip olduğu sayıda diplomatik temsilcilik bulundurduğu kaydedildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Avrupa ve Asya'yi birbirine bağlayan Türkiye, Çin'in iki kıta arasındaki ekonomik bağı güçlendirmesini umduğu Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nde önemli bir rol üstlenecek. Türkiye yükselen güç Çin'le iyi ilişkilere sahip ama bu, Afrika'da Çin'le...