23 / 12 / 2024

İnsan asansörü

İnsan asansörü

Makineli kabin olarak da tabir edilen asansör birçok çeşide sahip. Peki asansör çeşitleri nelerdir? İşte yanıtı...

İlhan Kartal: Asansör bakımı öncelikli konumuz!

Yönetim hizmeti sunulan sitelerin idari ve mali konularının görüşüldüğü aylık olağan Site Müdürler Toplantısında Asansör Bakımı, Yangın Söndürme sistemler ile Hidrofor Sisteminin Bakımı konuları ele alındı

Tekirdağ'da asansör boşluğuna düşen kişi öldü!

Alınan bilgiye göre, Hüseyin Gökçek, (55) Orta Cami Mahallesi Pala Sokak'ta kendisine ait inşaat halindeki binada inceleme yaptığı sırada, binanın 4. katından asansör boşluğuna düştü.

Fikri Işık: Kırmızı etiketli asansör bir ayda düzeltilmezse kapatılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Asansör Eylem Planı'nı açıklıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Asansör Eylem Planı'na göre asansörlere sıkı denetim geliyor...

Kırmızı etiketli asansör bir ayda düzeltilmezse kapatılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Asansör Eylem Planı'nı açıklıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Asansör Eylem Planı'na göre asansörlere sıkı denetim geliyor. İşte detaylar...

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

İnsan asansörü Haberi

İnsan asansörü

Asansör çeşitleri nelerdir?

İnsanları ya da yükleri yüksek yerlere dikine veya eğik raylar arasında çıkarıp inriren makineli kabine asansör deniyor. 1853 yılında Elisha Graves Otis'in yaptığı yük taşıma asansörü, ilk asansör örneği olarak karşımıza çıkıyor.  

İlk insan asansörü de yine Otis'e ait. Söz konusu asansör 1857 yılında New York'ta bir büyük mağaza için yapılmıştır. Asansör tarihine baktığımız zaman Avrupa'da ilk kez yapılan asansör 1867 Paris Uluslararası Sergisi'nde Fransız Mühendisi Edoux'nun yaptığı hidrolik kaldırıcı oluyor. Daha sonra ise 1889'da Eyfel kulesine asansör kuruluyor.


Asansör çeşitleri..

*Eğik asansör, yatayla 90 dereceden en az bir açı yapan bir düzlemde inip çıkan asansördür.


*Hasta asansörü, hastanelerde, hastaların sedye ile taşındıkları geniş asansöre deniyor. Bu asansör kabinin ölçüsü yaklaşık olarak 1,75x2,75 şeklindedir.


*Hidrolik asansör, bir motopomp ve piston düzeninden...