30 / 04 / 2024

insan ömrü ortalaması

insan ömrü ortalaması

Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ ), Sağlık İstatistikleri ve Enformasyon Sistemleri Bölümü Başkanı Boerma, Türkiye'de ortalama yaşam süresinin 10 yıl artarak 75 yıla yükseldiğini söyledi.

Su yalıtımı bina ömrü ve insan sağlığı için şart!

Tatil sezon yaklaşırken, uzmanlar tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini, kanserojen etkilerin önüne geçme, bina ömrünü uzatma ve depreme dayanma açısından hayati önemdeki “su yalıtımı” konusunda uyarıyor.

Marmaray 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı!

Marmaray'ın son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladığı hesaplandı.

Halkalı Gümrük sahasındaki yangın 2 saatte kontrol altına alındı!

Küçükçekmece Halkalı Gümrük saha içinde bulunan Barsan Global Lojistik Antrepo da çıkan yangın İstanbul İtfaiyesini alarma geçirdi. Yangın söndürme çalışmalarında 18 itfaiye grubundan 120 personel 45 araç katıldı.

Halkalı Gümrük Müdürlüğü yangını kontrol altına alındı!

Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki tekstil ve kozmetik malzemelerin olduğu bir antrepoda yangın çıktı. Hasara neden olan yangın kontrol altına alındı.Enkaza dönen antrepoda, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Halkalı Gümrük Müdürlüğü'ndeki yangın kontrol altına alındı!

Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki tekstil ve kozmetik malzemelerin olduğu bir antrepoda yangın çıktı. Hasara neden olan yangın kontrol altına alındı.Enkaza dönen antrepoda, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Küçükçekmece Halkalı Gümrüğü'nde yangın çıktı!

Küçükçekmece Halkalı Gümrüğü'nde dün geceyarısı henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir lojistik firmasına ait 5 katlı deponun girişinde başlayan yangın kısa sürede binayı tamamen sardı...

Halkalı'da gümrük sahasında yangın!

Küçükçekmece'deki Halkalı Gümrük Müdürlüğü sahasındaki bir antrepoda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Zaman zaman patlamaların olduğu yangına itfaiyenin yanısıra söndürme helikopteri de müdahale ediyor.

Hilti, Türkiye’de insan kaynağına büyük yatırım yapıyor!

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nden doğup global bir marka haline gelen ve bugün inşaat endüstrisine ileri teknoloji ürünlerle çözümler sunan Hilti, Türkiye’de insan kaynağına büyük yatırım yapıyor...

Antalya'da Mobilya İhtisas Gümrüğü kuruldu!

Antalya Ticari Limanı'nın işletmecisi Port Akdeniz şirketinden yapılan yazılı açıklamada, 3 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Mobilya İhtisas Gümrükleri arasında Antalya Gümrük Müdürlüğünün de eklendiği bildirildi...

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmalar devam ediyor!

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmalar devam ediyor. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Çetin Demirci, yapımı devam eden Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki yol çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini bildirdi.

Tav, Tunus’da gümrüksüz satış mağazalarının işletme ihalesini kazandı!

TAV Havalimanları Holding, Tunus’da 5 uluslararası havalimanında yer alan gümrüksüz satış mağazalarının işletme ihalesini kazandı. Satış mağazalarının işletme hakkı Kasım 2014 tarihinde başlamak üzere 8 yıl 2 ay sürecek...

Halkalı Gümrüğü, Büyükçekmece'de ne zaman açılacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün Büyükçekmece'de inşa edilen yeni gümrük tesisini gezdi. Yapımına geçen yıl başlanan tesisteki çalışmaları yerinde inceleyen Canikli, inşaat personelinden proje bilgileri aldı.

Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor!

Üretim ve ihracat üssü Bursa'nın gözü yükseklerde. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösteriyor" dedi

insan ömrü ortalaması Haberi

insan ömrü ortalaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'nin, dünya genelinde ortalama yaşam süresi istatistiklerine bakıldığında, en fazla gelişme gösteren ülkelerden biri olduğunu belirtti.


BM Cenevre ofisinde, AA muhabirine konuşan DSÖ Sağlık İstatistikleri ve Enformasyon Sistemleri Bölümü Başkanı Ties Boerma, DSÖ istatistiklerine göre, Türkiye'de 2012 yılında doğan birinin, 1990'da doğanlara göre 10 yıl daha fazla yaşayacağını söyledi.


Türkiye'de yenidoğan ölümlerinin azaldığını ifade eden Boerma, genel olarak ülkedeki can kaybı oranının yüksek gelirli ülkelerin seviyelerine çok yakın olduğunu kaydetti.


Türkiye'de son 20 yılda yaşam süresinin uzamasını sağlayan büyük ilerlemeler kaydedildiğine işaret eden Boerma, "Ülkedeki sağlık sistemi, kırsal kesimde yaşayanlar da dahil herkesi kapsıyor. Birçok ülke Türkiye'de son 20 yılda sağlık alanında yaşanan bu büyük değişimin nasıl başarıldığını araştırıyor" ifadesini kullandı.


Akdeniz bölgesinde genel olarak ilerleme gözlemlendiğini ve Türkiye'ye...