13 / 05 / 2024

insansız gözetleme kulesi pilot bölgeleri

insansız gözetleme kulesi pilot bölgeleri

Orman yangınlarının önüne geçilmesi ve yangınlara hızlı müdahalede bulunulması amacıyla insansız yangın gözetleme kuleleri kuruluyor. Bu yıl 8 insansız gözetleme kulesinin ihalesi yapılarak Ege ve Akdeniz'deki bazı şehirlere kurulacak.

Gündüz Gümüş Oto Ekspertiz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüz Gümüş Oto Ekspertiz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Engin Kaya, Ertuğrul Gündüz, Güngör Gündüz, Hacı Yunus Gündüz ve Oğuz Kaan Gündüz ortaklığında kuruldu.

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu! 2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek!

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu geldi. Kaya, gümüş yatırımcılarına seslenerek ''2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek'' dedi. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak?

Emekliler müjde! Denizbank Haziran ayında yüzünüzü güldürecek

Müşteri kapma yarışında Denizbank emekli promosyonlarını yenilediğini ilan etti. Haziran ayında emeklilerin yüzünü güldürmeyi başaran Denizbank'a ilgi hayli büyük oldu. İşte Denizbank'ın güncel emekli promosyon kampanyası...

İŞKUR birçok ilde rekor sayıda güvenlik görevlisi alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR, pek çok şehirde silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR’un paylaştığı personel alım ilanının ardından güvenlik görevlisi olarak görev almak isteyenler başvuru şartlarını ve detayları merak etmeye başladı.

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Emeklilerin yüzü gülecek! Bu bankadan emeklilere 10 bin TL'lik promosyon!

Emeklilik promosyonları iyice gündemdeyken bu banka yüz güldürecek bir haber ile geldi. İlgili banka emekli promosyonu olarak 10 bin TL veriyor!

Öz Gümüşkale Hafriyat İnşaat Otomotiv Limited Şirketi kuruldu! 

Öz Gümüşkale Hafriyat İnşaat Otomotiv Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Adem Avcı ve Fatih Avcı ortaklığında kuruldu.

İş fırsat arayanlar dikkat! Baykar'a girmek için bugün son gün

Türkiye’nin savunma sanayi şirketlerinden olan, insansız hava araçları tasarımı ve imalatını gerçekleştiren Baykar Teknoloji, 2023 yılı yaz dönemi staj başvuruları 5 Şubat Pazar günü bitiyor. İşte tüm detaylar...

Bu fiyata kaçmaz! Sunny Blender Setleri yüzünüzü güldürecek! 25 Ocak 2023 fiyat listesi...

Mutfaktaki en yakın çalışma arkadaşımız olan blenderler, acil durumlarda bizi asla yalnız bırakmayan en büyük yardımcımız. Yemeklerin görüntüsüne şıklık, tatlarına lezzet katan Sunny Blender Setleri kaç liraya satılıyor? İşte detaylar...

İŞKUR’dan işsiz gençlere zil takıp oynatacak müjde! Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapılacak!

İŞKUR’dan işsiz gençlere müjde üstüne müjde gelmeye devam ediyor. Son yapılan açıklamaya göre, kamu ve özel kurumlara silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapılacak. İşte detaylar...

Çalışan EYT'liler dikkat! Maaş tam bu kadar olacak! Sakın bu haklarınızı gözden kaçırmayın!

Uzun zamandır beklenen EYT konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yavaş yavaş netleşti. Çalışan EYT'liler dikkat! Maaş tam bu kadar olacak! Sakın bu haklarınızı gözden kaçırmayın!

insansız gözetleme kulesi pilot bölgeleri Haberi

insansız gözetleme kulesi pilot bölgeleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) oluşturulan insansız yangın gözetleme kuleleriyle ormanların etkin olarak kontrol altına alınması hedefleniyor.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarının söndürülmesinde erken tespit, hızlı ve etkin müdahale amacıyla ülke genelinde 776 yangın gözetleme kulesi ile ormanlar 24 saat kontrol altında tutuluyor.


Orman yangınlarına müdahaleler, yangın gözetleme kulesinde çalışan personel ya da vatandaşlar tarafından ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattı'na yapılan ihbarlar doğrultusunda yapılıyor.


İnsan odaklı mevcut sistemin yangınlara müdahalede zaman zaman gecikmelere neden olması nedeniyle Bakanlık, insansız gözetleme kulelerini devreye soktu.


Adana ve Mersin'de geçen yıl 5 insansız gözetleme kulesiyle başlatılan pilot uygulama genişletecek. Bu yıl 8 insansız gözetleme kulesinin ihalesi yapılarak Ege ve Akdeniz'deki bazı şehirlere kurulacak.


YANGINA EN KISA SÜREDE MÜDAHALE EDİLMESİ SAĞLANACAK


Orman ve Su...