15 / 05 / 2024

inşat işçilerinin eylemi

inşat işçilerinin eylemi

Maaşlarını alamayan inşaat işçileri İstanbul Esenyurt Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. 22 işçinin katıldığı eylemde Çevik Kuvvet ekipleri hazır bulundu. İşçiler, iddiaya göre 8 ay boyunca maaşlarını alamadı.

Mahfi Eğilmez: Kamu işçilerinin zammı da yüzde 49,25'e çıkarılsın! 

MMemurlara yüzde 49,25 maaş zammı, kamu işçilerine yüzde 32,57'de ücret artışı yapıldı. Ekonomist Mahfi Eğilmez, kamu işçilerinin maaşlarının artırılması gerektiğini söyledi. İşte Mahfi Eğilmez'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Kamu işçilerinin zammı ne kadar olacak? Kamu işçisi maaşına ne kadar zam gelecek? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçilerine yapılacak zam için bugünü işaret etmişti. Peki kamu işçilerinin zam oranı bugün belli olacak mı? Kamu işçilerinin zammı ne kadar olacak? 

Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Kamudaki 700 bin işçiye ne kadar zam yapılacak? Bu rakamlara göz atın!

700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürerken, kamu işçilerinin maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor. 

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

EYT’liler için atılacak adımlar belli oldu. Tüm EYT’lilerin gözü bu haberde

EYT’liler için yol haritası belirlendi. 5 aşamadan oluşan maddelere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için atılacak adımlar da netlik kazandı. 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak işe başlayanlar için gerçekleştirilecek çalışmanın detayları ise haberimizde…

Kayı İnşaat işçilerinin alacak isyanı! Eylem kararı aldılar

Kayı İnşaat şirketinde çalışan işçiler bir süredir alamadıkları alacakları için eylem kararı aldı. İşçiler, yarın İstanbul'da eylem yapacak.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Tokat'ta inşaat işçisi çalıların arasında ölü bulundu!

Tokat'ın Erbaa'da inşaat işçisi Ramazan nedeniyle Nurullah D. (28) tarafından tabancayla öldürüldü ve çalılık alana atıldı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Meclis'in çatı kararına veto!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti.

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Gazipaşa'da çatıdan düşen inşaat işçisi ağır yaralandı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çatı inşaatında çalışan inşaat işçisi Murat Uysal, dengesini kaybederek, kafa üstü yere düştü. Murat Uysal'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

inşat işçilerinin eylemi Haberi

inşat işçilerinin eylemi

Maaşlarını alamayan inşaat işçileri İstanbul Esenyurt Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. 22 işçinin katıldığı eylemde Çevik Kuvvet ekipleri hazır bulundu. Kıraç’taki bir gökdelen projesinde çalışan işçiler, iddiaya göre 8 ay boyunca maaşlarını alamadı. Bunun üzerine, 22 inşaat işçisi Esenyurt Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. Belediyenin inşaatın ortağı olduğu gerekçesiyle, eyleme bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.


İNŞA EDİYORUZ, ALTINDA KALIYORUZ 


Oturma eylemi öncesinde kortej halinde belediye önüne gelen eylemciler, ‘Dünyayı biz inşa ediyoruz, altında biz kalıyoruz’ yazılı pankart taşıdı, ‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’ sloganları attı. Eylem nedeniyle polis de önlem aldı. Belediye girişinde Çevik Kuvvet ekipleri, sokakta da bir TOMA hazır bekletildi. Esenyurt İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, inşaat işçilerinin temsilcisi ile görüşme yaptı. İşçiler, eyleme son vermelerini isteyen Müdür Yardımcısı’nın...