07 / 05 / 2024

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır

Kişilerin yerleşim yeri (ikamet) ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Bu bildirim internetten de yapılabiliyor. Peki, internet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Adres beyanı için gereken belgeler!

Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge isteniyor mu? Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü var mıdır? İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır? İşte adres beyanı için gereken belgeler...

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

Kiralık bungalov ilanı ile tam bu kadar dolandırıldı! Bungalov ev kiralayacaklar dikkat!

İnternet üzerinden 'kiralık bungalov' ilanı ile vatandaşları dolandıran çete yakalandı. İşte ayrıntılar...

KPSS şartı aranmadan huzurevleri personel alımı yapacak! Başvuru süreci başladı

İŞKUR, huzurevlerine KPSS şartı olmaksızın personel ve işçi alımı için online başvuru sürecini başlattı. İlgilenen adaylar, farklı kadrolarda istihdam edilme fırsatını yakalayabilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapabilirler. Hangi kadrolarda alım yapılacak, şartlar neler? 

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

İnternet üzerinden verilen ''sahibinden kiralık'' ilanları ile uygun fiyata ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri tek tek tuzağa düşürülüyor. Görüşme öncesi kapora atmalarını isteyen dolandırıcılar ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle uzağa düşüyor...

Oy kullanacak vatandaşların dikkatine! Bunu yapmayanlar sandığa gidemiyor!

Oy kullanmak isteyen vatandaşlar, eğer Kahramanmaraş merkezli depremden etkilendilerse ve adres değişikliği yaşadılarsa, bugün saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden adres beyanı yapmaları gerekiyor. Bu işlemi yapmayan vatandaşlar, seçimlerde oy kullanamayacaklar.

Hepsiburada'da Huawei Nova 10 Pro kapış kapış gidiyor! 'fenomen indirimleri' kaçırmayın! 18 Mart 2023 fiyat listesi...

Hepsi Burada'nın 'fenomen indirimler' kampanyası kapsamında sunulan avantajlı ürünler vatandaş tarafında ilgi gördü. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde Hepsi Burada Huawei Nova 10 Pro cep telefonuna yaptığı indirimin detayları merak ediliyor. 18 Mart 2023 fiyat listesi...

İş Bankası'nda hesabı olanlara 200 TL Amazon indirimi verilecek! İşte detaylar!

İnternet üzerinden yapılan ticaret, günümüzde dünya ekonomisinin önemli bir bölümünü kaplamaktadır. Amazon gibi büyük bir e-ticaret şirketi ise Türkiye pazarındaki etkisini her geçen gün artırmaktadır.

Uzmanlar bu sefer ev sahiplerini uyardı! O maddeye dikkat!

Korsan kiralama yapan kiracıların sayısında artış yaşanıyor. İnternet üzerinden ev arkadaşı, öğrenciye oda ya da turiste günlük kiralama yapan kiracılar, ev sahiplerine fark ettirmeden ilgili ibareyi sözleşmelere ekliyor. Uzmanlar ev sahiplerine sözleşmeyi iyi okumaları uyarısında bulunuyor.

İnternetten bu işlemi yapanlar dikkat! Sahte poliçeyle 5 milyon TL'lik vurgun!

İnternet üzerinden sigorta şirketlerini taklit eden dolandırıcılar sahte poliçilerle 5 bin bişiyi dolandırdı. İddialara göre bu yöntemle 5 milyon TL vurgun yapıldı. 

Dünyanın ilk sanal evi 515 bin dolara satıldı!

İnternet üzerinden satışa çıkarılan ve tarihte ilk dijital ev olan 'Mars evi' alıcı buldu. NFT tarafından satılan ev 515 bin dolara satıldı.

Mars evinin fiyatı 500 bin dolar oldu! 

İnternet üzerinden satışa çıkarılan ve tarihte ilk dijital ev olan 'Mars evi' için istenilen fiyat belli oldu. Dijital ev için 500 bin dolar fiyat belirlendi. 

Airbnb, AB'nin taleplerine uymayı taahhüt etti!

İnternet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sunan Airbnb, AB'nin tüketici kurallarına uygun davranmayı ve fiyatları şeffaf biçimde sunmayı taahhüt ettiğini açıkladı.

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır Haberi

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin yerleşim yeri (ikamet) ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Bu bildirimler şahsen,

- İlçe nüfus müdürlüklerine

- Dış temsilciliklere

- Adrese dayalı hizmet alınacak kuruma; 20 iş günü içinde yapılıyor. 


Bildirme işlemi posta (kargo ve iadeli taahhütlü mektup) veya elektronik ortamla yapılabilir. Peki internetten adres beyanı nasıl yapılır?


İnternetten adres değişikliği yapma..

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 nci maddesinin yedinci fıkrası gereğince, adres bildirimi şahsen, iadeli taahhütlü mektup veya kargo ya da elektronik imza sahiplerince elektronik posta ile yapılabilir.


Elektronik posta ile adres bildiriminde bulunulabilmesi için, TURKCELL ya da AVEA operatörü ile mobil imza sözleşmesi yapılmak suretiyle ya da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli, bir elektronik sertifikanın...