03 / 05 / 2024

intifa hakkı dilekçe örneği

intifa hakkı dilekçe örneği

Sınırlı ayni hak tipi olup intifa hakkı sahibinin gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapmasına izin vermeyen intifa hakkı tarafların sözleşme hazırlaması ile kuruluyor. İşte intifa hakkı sözleşme örneği...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kişiler bu mirası belirli süre zarfı içerisinde reddetme hakkına sahiptirler. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği...

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkullerdeki intifa hakkı haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde intifa hakkı bulunan bir gayrimenkulün haczedilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.

İntifa hakkı ipoteğe engel midir?

İntifa hakkı, sahibine başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı veriyor. Peki, intifa hakkı sahibi taşınmazı ipotek edebilir mi? İntifa hakkı ipoteğe engel midir?

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

İntifa hakkı terkin dilekçesi!

İntifa hakkı süresi, hak sahibinin ölümü ile sona eriyor. İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte intifa hakkı terkin dilekçesi..

Aile konutu şerhi dilekçe örneği 2015!

Aile konutu şerhi konulan bir ev hakkında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça tasarruf kararı veremiyor. Aile konutu şerhi için başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte, aile konutu şerhi dilekçe örneği 2015!

Mirasta tenkis davası dilekçe örneği!

Saklı payına ihlal edilen mirasçıların dava açma hakkı bulunuyor. Tenkis davası Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile açılıyor. İşte, mirasta tenkis davası dilekçe örneği!

İntifa hakkının kaldırılması dilekçesi!

İntifa hakkı, bir gayrimenkul üzerindeki kullanma, ondan faydalanma hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, İntifa hakkı nasıl kaldırılır? İşte, intifa hakkının kaldırılması dilekçesi!

intifa hakkı dilekçe örneği Haberi

intifa hakkı dilekçe örneği

İntifa hakkı sözleşme örneği!

İntifa hakkı, kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkına deniyor. İntifa hakkının kullanılabilmesi için taraflar arasında intifa hakkı sözleşmesinin hazırlanması gerekiyor. Gerekli intifa hakkı sözleşme örneği aşağıda bulunuyor.


İntifa hakkı sözleşmesi örneği..


............ NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE


DAVACI : 

Adı ve Soyadı, 

T.C. Kimlik No:

Adres:


DAVALI : ........ Tapu Sicil Müdürlüğü/.........


DAVA KONUSU : İntifa hakkının terkini


DAVA DEĞERİ : ….......TL


AÇIKLAMALAR :

1- ŞAHSIM, ......... ili, Merkez İlçesi, … mevkii, ... ada, ... pafta, … parsel’de bulunan taşınmazın malikiyim.

2- Bu taşınmaz üzerinde ..........'in intifa hakkı mevcut iken, hak sahibi .../.../2012 tarihinde vefat ettiğinden intifa hakkı sona ermiştir.


Bu sebeplere intifa hakkının terkini için işbu davanın açılması zorunlu olmuştur.


DELİLLER : Tapu kaydı, nüfus kaydı ve her tür delil.


HUKUKİ NEDENLER : TMK. md. 796/2 ve İlgili...